Afbeelding
Foto:

'KLEINTJE BMT' SPEELT IN KERSTVAKANTIE

Boxtelse Pleun speelt hoofdrol in musical Tovenaar van Oz

Jeugdmusicalgroep Kleintje Brabants Muziek-Theater uit Schijndel brengt in de kerstvakantie vijfmaal de voorstelling 'De Tovenaar van Oz' op de planken. De voorstelling heeft een Boxtels tintje, want de 10-jarige Pleun van den Broek uit Boxtel speelt de rol van Doortje, hoofdpersonage in het bekende sprookje.

Doortje die samen me haar hondje Toto in het land van Oz terechtkomt en waar ze kennismaakt met Stroman, Blikman en de Leeuw. Er zijn weinig mensen die het verhaal, geschreven door L. Frank Baum en vele malen verfilmd, niét kennen. De voorstelling van Kleintje Brabants Muziek-Theater is een musical voor het hele gezin, vertelt producent Alexandra Peperkamp. ,,Een spannend, sprookjesachtig verhaal dat kinderen ook echt zullen begrijpen, met kleurrijke dansscènes en voor volwassenen bekende vertaalde liedjes als 'Over The Rainbow' en 'Brand New Day. Een familie-uitje voor het hele gezin."

Kleintje Brabants Muziek-Theater zorgt er al bijna twintig jaar voor dat kinderen van jongs af aan kennis kunnen maken met zang, muziek, dans en acteren. Pleun uit Boxtel was zeven jaar oud toen ze voor het eerst op het podium stond in de musical 'De terugkeer van de Nanny'. ,,Toen mama zag dat er audities waren voor De Tovenaar van Oz, leek het mij heel gaaf om auditie te doen. Eerlijk gezegd ging ik echt voor de hoofdrol, dus ik ben er super blij mee dat ik die heb gekregen." Ze vindt het avontuurlijke karakter van haar personage de leukste eigenschap. ,,Op avontuur gaan en zomaar nieuwe vrienden tegenkomen, ik zou dat niet zomaar durven!"

GEMERT EN OIRSCHOT

De voorstelling gaat op woensdag 3 januari om 14.00 uur in première in theater De Eendracht te Gemert. Vervolgens wordt om 19.00 uur nog een avondvoorstelling opgevoerd. Donderdag 4 en vrijdag 5 januari is De Tovenaar van Oz te zien in theater De Enck te Oirschot. ,,Iedereen moet komen kijken, omdat het verhaal erg leuk en grappig is en er een mooie boodschap in zit", aldus Pleun. Kaarten kosten 13,50 euro en zijn te koop bij de betreffende theaters.

FOTO ONDER: Pleun van den Broek uit Boxtel speelt de hoofdrol in De Tovenaar van Oz. (Foto: Jos Kaldenhoven).

1 SEPTEMBER IN BEZOEKERSCENTRUM

't Collectief geeft update over De Kleine Aarde

Wie benieuwd is naar de laatste ontwikkelingen op het terrein van De Kleine Aarde, is morgen, vrijdag 1 september welkom in het bezoekerscentrum aan Het Klaverblad. Daar vindt van 16.00 tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst plaats. Naast de partners die samen 't Collectief vormen, zijn ook afgevaardigden van de stichtingen Voedseltuin en VanOndersteBoven aanwezig.

Heijmans, Helicon, Maris Projects, SintLucas, Summa College, waterschap De Dommel en woonstichting Sint-Joseph, staan die middag klaar om vragen te beantwoorden en uitleg te verzorgen over de diverse plannen op het gebied van horeca, onderwijs, energie en wonen. Tijdens de bijeenkomst is het ook mogelijk een wandeling te maken over het terrein en een kijkje te nemen in de Voedseltuin, waar vrijwilligers ervoor zorgen dat cliënten van de Voedselbank wekelijks verse groenten krijgen.

Naast 't Collectief en stichting Voedseltuin zijn ook mensen achter de stichting VanOndersteBoven aanwezig tijdens de inloopbijeenkomst. Voor de zomer richtten Sjaak Beirnaert en Nico Bulter VanOndersteBoven op: de stichting die mensen bijeen wil brengen om verhalen, muziek en zang te delen in een veilige omgeving over thema's die ertoe doen. Op 11 juni trad VanOndersteBoven voor het eerst naar buiten met de bijeenkomst 'Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen' in spiegeltent Bon Salon. Inmiddels zijn er activiteiten in voorbereiding: drie bijeenkomsten over voltooid leven, een herdenking van dierbaren (Allerzielen) op 2 november, kerstvieringen voor jong en oud, een fakkeltocht voor de vrede, deelname aan de vredesweek en de week van de dialoog.

Alle activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats op het terrein van De Kleine Aarde. Meer informatie is te vinden op: www.vanondersteboven.com.


Prijzenexplosie in Oosterhof

De ondernemers in winkelcentrum Oosterhof in Boxtel-Oost hebben deze week de prijzen uitgereikt van de maandelijkse Prijzenexplosie.

De families Dorrestijn, Koemeester, Kucuknar, Kuijpers, Leijten, Putmans, Sanders en Wouters werden uitgeroepen tot winnaars en ontvingen cadeaubonnen. De hoofdprijs, een smarttelevisie, was voor Dave. Hij ontvangt de prijs later. (Foto: winkelcentrum Oosterhof).

Afbeelding
Afbeelding