Afbeelding
Foto:

LAATSTE BESTRATING IN WIJK ZONNEGOLVEN

Bouwverkeer door IGA na aanpak Klaverblad

MARC CLEUTJENS

De gemeente Boxtel ziet geen alternatieve mogelijkheden om bouwverkeer richting de Munselse Hoeve over een andere route te laten rijden. Vorige week werd bekend dat bouwverkeer via de wijk In Goede Aarde (IGA) richting de toekomstige bouwlocatie wordt geloodst. Buurtbewoners zijn daar tegen vanwege het kindvriendelijke karakter van de wijk.

Momenteel maakt bouwverkeer met bestemming Zonnegolven nog gebruik van het Klaverblad en de Munselse Hoeve. De gemeente Boxtel vindt dat volgens een woordvoerster 'geen gelukkige situatie' maar beter dan bouwverkeer door de wijk Zonnegolven te sturen. Zodra de bestrating van de laatste straat in de wijk (Zonnegoud) is afgerond - de werkzaamheden zijn momenteel in volle gang - wordt een fietspad doorgetrokken naar de Munselse Hoeve en het Planckpad.

Zodra de verkoop van de laatste bouwkavels langs de Munselse Hoeve is afgerond, starten de particuliere eigenaren met de bouw. De gemeente verwacht dat de bouwperiode zo'n twee jaar zal duren omdat het bouwtempo niet exact is in te schatten. Bouwverkeer kan echter niet meer via het Klaverblad geleid worden omdat ook deze straat op korte termijn wordt gereconstrueerd. Om die reden is ervoor gekozen om het bouwverkeer via de Huygensstraat, Einsteinstraat en Planckpad naar de Munselse Hoeve te leiden. Vertrekkende vrachtwagens en busjes gaan de Brundtlandstraat gebruiken en vervolgens via de Einsteinstraat en de Huygensstraat de wijk uit.

BETONPLATEN

Volgens de woordvoerster van de gemeente kan vrachtverkeer na de aanpassing van het Klaverblad sowieso niet meer naar de Munselse Hoeve rijden. Er wordt een vrijliggend fietspad aangelegd dat 'op een scherpe manier' moet worden overgestoken. ,,Dit kan wel in een normale situatie, maar een bouwperiode met intensief en frequent vrachtverkeer willen we hier niet op deze manier over laten rijden." De gemeente kiest om die reden voor een route door de wijk In Goede Aarde.

Om het Planckpad te ontlasten en voetgangers en fietsers een veilige passage te kunnen bieden van In Goede Aarde naar Oost, is vorige week een begin gemaakt met de aanleg van een strook betonplaten. Het langzaam verkeer gaat deze strook gebruiken. De betonplaten zijn afkomstig uit de wijk Zonnegolven en worden op deze manier hergebruikt.

De woordvoerster van de gemeente geeft aan dat zowel de Einsteinstraat als de Huygensstraat geschikt zijn 'om lokaal bestemd vrachtverkeer fatsoenlijk en veilig te kunnen afwikkelen'. Omwonenden worden binnenkort geïnformeerd over de verkeersmaatregelen die in de wijk In Goede Aarde worden genomen.