Open huis bij Talent Factory in Liempde

Kinderen onder professionele begeleiding laten ontdekken wat hun talenten zijn op het gebied van zang en dans. Dat is de drijfveer van The Talent Factory aan de Bergstraat 11 in Liempde.

Medio september start een nieuwe cursus van zestien weken die uitmondt in het muziektheaterstuk 'Tienertoer'. Woensdag 6 september kan iedereen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar tussen 18.30 en 20.30 uur meedoen binnenlopen voor een gratis proefles.

Meer informatie: www.talentfactory.nl.


Gemonde Gaat Los viert eerste lustrum aan Kaal Hoefsteeg

Sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde is zaterdagavond 2 en zondagmiddag 3 september de locatie waar voor het vijfde jaar op rij muziekfestival Gemonde Gaat Los van stapel loopt.

Vanaf 19.00 uur treden zaterdag Stef Ekkel, Wesley Klein en Judith Peters op. Dat doen zij samen met deejay Tomba. Om 01.00 sluit de feesttent die wordt opgebouwd in het Gemondse sportpark. Zondag zorgt DJ Crew On Tour XL Show tussen 14.00 en 21.00 uur voor de muzikale invulling van het festival, samen met de plaatselijke volkszanger Kapalone, Tim Schalkx uit Boxtel en Bas Vermeer, meldt Robin Foolen van de organisatie.

Entreekaarten zijn zaterdag aan de tent te koop voor vijftien euro; zondagmiddag betalen bezoekers tien euro.

In vijf jaar tijd groeide het festival in omvang: van 400 bezoekers tijdens de eerste aflevering naar zo'n 850 vorig jaar.

Boxtel

Tweedehands markt

In gemeenschapshuis De Rots vindt zaterdag 2 september een tweedehands markt plaats. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers gratis snuffelen tussen allerlei goederen. De opbrengst is bestemd voor goede doelen. Verkooptafels zijn te huur voor 4 euro bij Wim Kuijlen via telefoonnummer (0411) 60 10 36 of 06- 22 77 17 72 of via e-mailadres kuijlen_wim@hotmail.com.