Afbeelding
Foto: Daisy Renders

IN APRIL 2018 OPNIEUW EEN ZUMBA-EVENT IN SPORTCOMPLEX

De Braken in Caribische sferen...

LINDA VAN DE WIEL

,,Het was super! De sfeer was erg goed, de zon scheen en het woord 'Caribisch' kwam vaak voorbij." Anne den Otter is lid van de vijfkoppige El Orfanato Workout Crew - bestaande uit fitness- en zumba-instructeurs - en medeorganisator van het zumba-event 'From The South: Caribbean Summer Vibes'. Ze is enthousiast over de sportmiddag die afgelopen zondag plaatsvond op één van de tennisbanen van sportcomplex De Braken.

Met ongeveer tachtig deelnemers waren er wat minder sportievelingen aanwezig dan tijdens voorgaande edities. Dit mocht de pret echter niet drukken tijdens het sportieve zumba-event. De zon scheen, er waren een fruit- én cocktailbar en zeven steengoede zumba-instructeurs die alles uit de kast haalden om er een zomerse en Caribische middag van te maken.

Vonny Graft was als deelneemster aanwezig. ,,Het was erg gezellig en het weer was heel mooi. De docenten waren goed en legden alle pasjes zo duidelijk uit dat de lessen voor iedereen te volgen waren. Ook voor de onervaren dansers. Ik heb zelf wel even pauze genomen om een Mojito te drinken…"

Naast swingende zumba-lessen vond er een spetterend optreden plaats van brassband 'La Negra Entertainment' waarbij letterlijk alle voeten van de vloer gingen. ,,De band liep in polonaise het terrein af en iedereen danste er lachend erachteraan", zegt Graft. Het was dan ook geslaagde middag met enthousiaste die volgens haar bedoeld is voor een beetje gezond gekke mensen. In april 2018 is er weer een zumba-event in De Braken waarin El Orfanato Workout Crew weer een vernieuwende sportmiddag gaat neerzetten.

FOTO ONDER: Een van de tennisbanen van sportcomplex De Braken werd zondag omgetoverd tot een grote dansvloer. Zumba-event 'From The South: Caribbean Summer Vibes' trok tachtig deelnemers die genoten van de muziek én het mooie weer. (Foto: Daisy Renders).