Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VROUWENTEAM PRESTEERT GOED IN SPORTPARK MOLENWIJK

Hockeyers MEP winnen toptoernooi

De hockeymannen van MEP hebben afgelopen weekend het eigen FMC Verzijden Summer Trophy Toptoernooi gewonnen. In de finale werd zondagmiddag Oranje Rood uit Eindhoven met 3-2 geklopt. De hockeyvrouwen van MEP boekten in sportpark Molenwijk drie zeges en een gelijkspel en presteerden daarmee ook goed.

Het Summer Trophy Toptoernooi is voor de vlaggenteams van MEP een goede graadmeter. Halverwege de voorbereiding op het nieuwe seizoen zien de coaches hoe de selectiespelers ervoor staan. Coach Erik Verzijden van de mannenploeg vertelde vorige week in Brabants Centrum dat hij zijn selectie voor het komend seizoen mede bepaalt naar aanleiding van de prestaties tijdens het toptoernooi.

MEP won vrijdag de eerste wedstrijd met 4-1 van De Hopbel uit Schijndel. In de rust stond het nog 1-1. De Boxtelse treffers kwamen op naam van Jos van der Pluijm, Sam Verzijden, Michiel van Hellevoort Putte en Sjoerd Verzijden.

Zaterdag werd een 3-2 zege geboekt op Terriërs, dat op voorsprong kwam. Na rust stelde MEP orde op zaken. Paul Sollewijn Gelpke scoorde de gelijkmaker, Sam Verzijden zette de andere twee treffers op de scorebord.

TOPSCORER

In de finale ontmoette MEP het sterke team van Oranje Rood uit Eindhoven, dat aantrad zonder de internationals. Die speelden ongeveer gelijktijdig de finale om het Europees kampioenschap in Amstelveen. MEP won in een spannend duel met 3-2 (ruststand 2-2). De drie doelpunten van MEP werden gescoord door Martin Flemminks Smid, Sam Verzijden en Stijn Koesen. Sam Verzijden was met vier treffers topscorer van het Summer Trophy Toptoernooi.

Voor het eerst sinds jaren slaagde MEP erin om de beker in eigen huis te halen. De selectie bestaat uit veel jonge spelers,


Schutters L'Union
naast erepodium

De handboogschutters van de Liempdse handboogvereniging L'Union zijn er zaterdag tijdens de nationale Veteranendag niet in geslaagd het erepodium te bereiken. Frans Vingerhoets zat er nog het kortste bij; hij werd vierde.

In de klasse recurve 75-79 jaar eindigde Vingerhoets de eerste serie op een gedeelde eerste plaats. Na enkele mindere pijlen in de tweede serie viel de schutter terug naar de vijfde plaats in het tussenklassement. Verwoede pogingen om alsnog hogerop te komen resulteerden uiteindelijk in een vierde plaats met een score van 197 punten. Jan van den Biggelaar startte in de klasse recurve 70-74 jaar. Ook hij deed het niet onaardig. Ondanks een slechte derde serie eindigde hij met een score van 174 punten op de tiende plaats.

In de compoundklasse namen Eef Quinten en Bert van der Wiel deel. Laatstgenoemde deed voor de eerste keer mee en vond zichzelf na de eerste serie ook op de eerste plaats terug in het tussenklassement. Daarop wist ook hij echter geen bijzondere series neer te zetten terwijl de directe tegenstrevers van Quinten en Van der Wiel dat wél deden. Uiteindelijk eindigden beide clubgenoten op gelijke hoogte met een score van 232 punten, waarbij Quinten clubgenoot Van der Wiel door meer rozentreffers voorbij streefde in de klassering. De schutters eindigden respectievelijk vijfde en zesde.

die hebben laten zien voldoende potentie te hebben. Technisch en tactisch werden afgelopen weekend grote stappen gezet, zo stelde de teamleiding na afloop.

GESLAAGDE EDITIE

Het vrouwenteam van MEP kwam ook in actie tijdens het Summer Trophy Toptoernooi. De ploeg kijkt tevreden terug op het verloop. Drie duels werden gewonnen, eenmaal moesten de punten gedeeld worden. Zaterdag won MEP van Tilburg 2 met 4-1. De doelpunten kwamen op naam van Marleen Bordat, Sophie van de Dungen en Chris Thewessen (2). De zege op Terriërs kwam zaterdag tot stand dankzij twee doelpunten van Tedje Koesen.

Zondag nam MEP het als eerste op tegen Rotterdam, dat met 3-1 werd geklopt. Noortje Willemsen en Philine Peperkamp (2) waren trefzeker voor de Boxtelse vrouwen. De slotwedstrijd tegen Terriërs eindige in 1-1. De MEP-treffer kwam op naam van June Theunissen, die daarmee

Boxtel

Café Brein

In zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel wordt maandag 11 september Café Brein gehouden voor mantelzorgers. Tijdens de avond wordt gesproken over hoe mantelzorgers zowel voor de ander als voor zichzelf kunnen zorgen. Na een inleiding is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open. De toegang is gratis. Aanmelden is mogelijk tot 8 september via e-mail: mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl.

Jeu de boules

Van de 32 deelnemers aan het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot deelden maandag slechts drie spelers de prijzenpot voor drievoudige winnaars. Jan van Vugt uit 's-Hertogenbosch bezette de eerste plek met 3/20 punten, gevolgd door Piet van der Velden (3/15) en Marlies van Vugt (3/10). De zonovergoten wedstrijd werd gespeeld op de dertig buitenbanen bij de accommodatie aan de Selissenwal 25 in Boxtel. Iedereen die zich daar op maandag om 13.00 uur meldt, kan meedoen aan het toernooi.

een achterstand ongedaan maakte en ervoor zorgde dat MEP zonder nederlaag van het toernooiveld kon stappen.

STEUNPILAAR

De organisatie van het Summer Trophy Toptoernooi kijkt terug op een geslaagde editie, die in een ontspannen sfeer verliep en waarbij alle teams sportief en informeel met elkaar omgingen. Met tevredenheid werd deze week teruggeblikt op het evenement, dat in Liesbeth Vullings een belangrijke steunpilaar had. Zij had de regie van de organisatie en werd daarom na afloop van de sportieve driedaagse uitgeroepen tot vrijwilliger van de maand.

FOTO BOVEN: Sam Verzijden, die hier een speler van Oranje Rood passeert, was met vier doelpunten de topscorer van het Summer Trophy Toptoernooi. Voor het eerst bleef de beker van dit evenement in eigen huis. (Foto: Hans Verberk).


Lize Welvaarts van MEP in duel met haar zus Iris, die bij HC Tilburg hockeyt. (Foto: Hans Verberk).