Deelnemers aan een van de pubquizzen van The Brain in partycentre Denziz. Donderdag 14 september is de eerste nieuwe quiz van het seizoen. (Foto: Crebas Fotografie).
Deelnemers aan een van de pubquizzen van The Brain in partycentre Denziz. Donderdag 14 september is de eerste nieuwe quiz van het seizoen. (Foto: Crebas Fotografie). Crebas Fotografie

EERSTE PUBQUIZ IN PARTYCENTRE DENZIZ OP 14 SEPTEMBER

The Brain weer klaar voor quizseizoen

Het komend seizoen start het Boxtelse quizbedrijf The Brain voor de vierde keer met een reeks van elf pubquizzen in partycentre Denziz. ,,Quizzen waarin strijd en plezier hand in hand gaan", zeggen de initiatiefnemers Marc de Laat en Kiske de Leest. Afgelopen jaar streden elke editie tussen de 30 en 35 teams tegen elkaar om de spreekwoordelijke eer. In de quizzaal is plaats voor maximaal veertig teams.

De eerste quiz van het nieuwe seizoen vindt plaats op donderdag 14 september en begint om 20.30 uur. Een nieuw seizoen betekent ook altijd wat kleine veranderingen in de opzet van de quiz. Maar aangezien de afgelopen jaren een succesformule bleken, zijn de aanpassingen volgens De Laat en De Leest minimaal. Net als vorig seizoen kunnen meer teams een quizronde winnen. Ook teams die niet meedoen voor de eindzege, kunnen door een benaderingsvraag goed te beantwoorden een leuk prijsje winnen.

Op de quizavond krijgen de deelnemers 144 vragen voor de kiezen, verdeeld over vier rondes. 26 vragen komen op een groot scherm, met film-, geluids- en beeldfragmenten voorbij. Ook krijgen de deelnemers elke ronde een triviablad, waarop nog eens tien beeldvragen opgelost moeten worden. Verschillende categorieën (muziek, geschiedenis, aardrijkskunde, sport, eten en drinken, kunst en literatuur en film) passeren de revue.

Ook de 'Ik-Brain-nooit-alleen-tafel', de tafel waar een individuele quizzer 'single' kan aanschuiven om mee te quizzen, staat weer opgesteld. Samen met drie andere (single) quizzers wordt dan een team gevormd.

De eerste quiz vindt plaats op donderdag 14 september. De overige data zijn 5 oktober, 9 november, 21 december, 18 januari, 15 februari, 8 maart, 12 april, 3 mei, 14 juni en 5 juli. Alle quizzen zijn op donderdagavond. De zaal gaat open om 20.00 uur, de quiz begint om 20.30 uur. Een team bestaat uit maximaal vier personen.

Kosten voor deelname zijn 15 euro per team. Opgeven kan via e-mail: info@thebrain.nl of op de avond zelf.