Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Lambertusschool in Gemonde is nu kindcentrum

Leerlingen van de Sint-Lambertusschool in Gemonde die maandag na de zomervakantie het schoolplein betraden, keken wel een beetje vreemd op: hun leerkrachten zaten, onderuitgezakt op campingstoeltjes, voor kleurige kampeertentjes. Zij waren overduidelijk nog niet toe aan de eerste schooldag...

,,Laat de leerkrachten nog maar even zitten", zei directeur Linsey van Gansewinkel tegen de leerlingen. ,,Dat zij nog even vakantie houden, is hard nodig. Zeker met de verbouwing die heeft plaatsgevonden." Een jaar geleden werd besloten dat de buitenschoolse opvang van dorpshuis De Kei naar de Sint-Lambertusschool zou verhuizen. Daar waren echter nog wel wat aanpassingen in het schoolgebouw voor nodig. Daar is een deel van de zomervakantie voor uitgetrokken.

Toen de klok maandagochtend half negen sloeg, vonden de leerkrachten het welletjes. Zij verlieten hun kampeerplek, liepen de school in en werden gevolgd door de leerlingen en hun ouders. Het leverde bij binnenkomst een hoop 'ooohs' en 'aaahs' op, want de ontvangsthal was compleet verbouwd. De glazen pui in de hal is verwijderd, er is een keukenblok gerealiseerd en de hele hal heeft een frisse groene kleur gekregen. Een aangrenzend lokaal wordt vanaf dit schooljaar gebruikt voor de peuters en de buitenschoolse opvang. ,,Het lijkt wel een nieuwe school", zei een ouder die bewonderend rondkeek. ,,We zijn er ontzettend blij mee", glunderde directeur Van Gansewinkel. ,,We mogen ons nu een volledig kindcentrum noemen. Je kunt veel gemakkelijker samenwerken als alle onderdelen onder een dak zitten. "

Dit schooljaar staat er voor de Sint-Lambertusschool nog meer op de rol. ,,De speelplaats voor de onderbouw is nu een grote zandbak. Bovendien staat er een verouderd klimrek. Er ligt een plan om dit plein op te knappen en daar willen we dit schooljaar uitvoering aan geven", aldus Van Gansewinkel. ,,Maar voor nu zijn we blij dat de verbouwing er op zit. We kunnen een frisse start maken."

FOTO ONDER: Bewonderend namen leerlingen en hun ouders maandagochtend een kijkje in de deels verbouwde Sint-Lambertusschool. Een frisse start van het nieuwe schooljaar... (Foto: Gerard Schalkx).