Afbeelding
Foto: Daisy Renders

UITBUNDIGE EERSTE SCHOOLDAG PRINSES AMALIASCHOOL

Springend het nieuwe schooljaar in…

LINDA VAN DE WIEL

Met een trampoline, een openstaande deur en een groot spandoek met daarop de tekst: 'Wij springen het nieuwe schooljaar in' werd de start van het nieuwe leerjaar op de Prinses Amaliaschool maandag op feestelijke wijze ingeluid. Eén voor één sprongen de leerlingen de school in, onder luid applaus van de aanwezige ouders, juffen en meesters.

Rennende en gillende kleuters, groepjes jongens met de handen diep in de broekzakken gestoken en clubjes meiden die elkaar omhelsden en hun nieuwe schooltassen showden. Er heerste een opgewonden sfeer op het schoolplein van de Prinses Amaliaschool. De eerste schooldag stond weer voor de deur en de leerlingen hadden er zichtbaar zin in.

Nou ja, de meesten dan. Hussein Abdi Mohammed (12) had vooral zin in de pauze: ,,En gym vind ik ook leuk. Ik zit nu in groep 8 en later word ik profvoet-


baller of advocaat. Ik moet dus wel goed mijn best doen het komende schooljaar."

Kevin Jarbandhan (11) begon deze maandag ook aan zijn laatste jaar op de basisschool. ,,Ik heb niet zoveel zin vandaag. Ik vergeet altijd alles tijdens de vakantie. Maar als ik moet kiezen wat ik leuk vind, zeg ik taal en rekenen. En later word ik huisarts", zei hij flink.

Klasgenoot Iris van Alphen had wél veel zin in het laatste schooljaar. ,,De vakantie was heel leuk en nu heb ik weer zin in school, al ging de wekker vanochtend wel erg vroeg en veel te hard. Dit jaar wordt een moeilijk jaar. Ik ben benieuwd welke afspraken we zo in de klas gaan maken en welk takenpakket ik krijg voor het 'meesterlijk leren'. Maar ik vind het vooral fijn mijn vriendinnen weer te zien en heb me voorgenomen te gaan genieten van mijn laatste schooljaar", zei ze vrolijk.

LEREN EN SPELEN

Genieten deden ook de kleuters uit groep 1. Zo was Rowan van Dreumel (4) druk in de weer met bouwstenen. Hij had daarom ook weinig meer te melden dan: ,,Ik vind het leuk om weer naar school te gaan."

Marie van Vught (4) was stukken spraakzamer: ,,Ik ben op vakantie geweest naar Polen en Tsjechië. En waar nog meer mama? Oh ja, Slowakije. En ik heb op een heel groot paard gezeten. En op een klein paard. En nu wil ik op school letters leren en spelen met mijn vriendjes en vriendinnetjes", babbelde de kleuter.

Iris en de kleuters waren niet de enigen die met veel plezier uitkeken naar het nieuwe schooljaar. Ook directeur Stephan van de Vries had er veel zin in. ,,Ik vind de start met de trampoline zo leuk bedacht. Ik heb er weer heel veel zin in. Als ik alle kinderen weer op het schoolplein zie, denk ik: wat heb ik toch een mooi vak."

GROTE FOTO: Eén voor één sprongen de leerlingen van de Prinses Amaliaschool met hulp van een trampoline het nieuwe schooljaar 2017-2018 in.

KLEINE FOTO: Directeur Stephan van de Vries opent het nieuwe schooljaar op de speelplaats. (Foto's: Daisy Renders).


Vleermuizen zoeken

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk is op vrijdag 15 en zaterdag 16 september het startpunt van een spannende zoektocht naar vleermuizen. De tocht op 15 september is speciaal voor volwassenen en de dag erna zijn gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar aan de beurt. Beide avonden starten om 19.00 uur bij het bezoekerscentrum en duren tot uiterlijk 21.30 uur. Aanmelden kan online via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Afbeelding