Nierstichting zoekt nieuwe collectanten

Duizenden vrijwilligers gaan van 17 tot en met 23 september op pad voor de Nierstichting tijdens de jaarlijkse collecteweek. Alle bijdragen helpen om nierpatiënten hun leven terug te geven. De Boxtelse afdeling van de Nierstichting is nog op zoek naar collectanten.

50.000 mensen in Nederland kampen momenteel met ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. ,,Dialyseren is geen leven, maar overleven", aldus de Nierstichting. Daarom zet de organisatie zich in voor de draagbare kunstnier. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties.

In Boxtel worden nog vrijwilligers gezocht die enkele uurtjes willen collecteren. Aanmelden is mogelijk via www.nierstichting.nl/2uur. Mensen kunnen zich voor meer informatie melden bij collectecoördinator Liesbeth van Nunen, telefoonnummer 06-29 46 31 32 of e-mail lvnunen28@ziggo.nl.


Mantelzorgers
gaan wandelen
in de Kampina

ContourdeTwern in Boxtel houdt dinsdag 5 september een wandeling voor mantelzorgers. Deelnemers gaan op pad in de Kampina.

De mantelzorgwandeling duurt van 13.30 tot 16.00 uur. De tocht wordt gehouden zodat mantelzorgers de gelegenheid krijgen samen te gaan wandelen en tot rust te komen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop is er koffie.

Mantelzorgers die willen meelopen, kunnen zich vóór 4 september aanmelden bij de receptie van ContourdeTwern, telefoon (0411) 65 58 99 of via e-mail: mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl. Deelnemers verzamelen om 13.15 uur bij ContourdeTwern (Sint-Ursula 12 in Boxtel) en gaan samen per auto naar natuurgebied Kampina.


WensAmbulance

Stichting WensAmbulance Brabant heeft met het inzamelen van statiegeldbonnen bij supermarkt Plus Van der Horst aan de Van Beekstraat in Boxtel een bedrag van 134,15 euro opgehaald. De bonnen werden in de maanden juli en augustus ingezameld.

Met dit bedrag kan volgens bestuurslid Barry van Brakel een zieke medemens gratis naar een locatie in Nederland vervoerd worden.