Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Buurtschap beleeft zonovergoten tiende editie Zomerkamp

'Spetterend' zomerslot Boxtel-West

PETER DE KONING

'Ter land, ter zee en in de lucht' was afgelopen donderdag en vrijdag het thema van het traditionele Zomerkamp van Buurtschap West. Het werd een vrolijke en gezellige zomervakantie-afsluiting voor de bewoners van het gebied tussen de dubbele overwegen en de Boxtelse gemeentegrens richting Haaren en Esch, inclusief Het Loo. Het tobbedansen, zonder tobben, was één van de hoogtepunten.

De buurtvereniging Buurtschap West bestaat sinds 1978, het zomerkamp vierde vorige week het tienjarig bestaan. De formule bleef al die tijd in tact: lekker timmeren in het bouwdorp, keten met waterpistolen, heerlijk lol trappen tijdens het tobbedansen en verder heel veel gezelligheid. Tussendoor liters ranja en broodjes knakworst voor de nodige energie. Natuurlijk zorgde het buurtschap ook voor pret in de avonduren, met een frietkar, een quiz, een karaoke op het Geinplein en een grote slaaptent.

Betrokken

Het doel van de buurtvereniging en van het zomerkamp is al jaren kraakhelder: gezelligheid en samenzijn. En hoewel de huizen op Nergena ver uit elkaar staan, worden die doelen met gemak gehaald. ,,Iedereen is betrokken bij de buurt en draagt z'n steentje bij", vertelde mede-organisator Mariëlle van Alphen. ,,Het hele jaar door, want we organiseren natuurlijk veel meer dan alleen het zomerkamp. Wat me telkens weer opvalt is hoe vanzelfsprekend jong en oud samen meedoen aan dit soort buurtactiviteiten. Echt heel leuk. Dat we af en toe een splinter uit een vinger moeten trekken, kan de pret niet drukken."

Afkoelen

De vriendinnen Sara Langerwerf en Meike van der Meijden, allebei 11, hadden vrijdagochtend de grootste lol op de grote glijbaan met waterbak. Tobbedansen heette dit onderdeel van het Zomerkamp. Zonder tobben, die bleken niet nodig. ,,Spelletjes doen, hutten bouwen. Alles is leuk aan het Zomerkamp. Maar het allerleukst is natuurlijk dit waterspringkussen", lachte Sara. ,,Lekker spetteren en afkoelen met dit warme weer. En buiten de bak ben je zo weer droog. Ik ben hier met mijn broer en vriendin Meike. Verder is er de hele buurt en we kennen elkaar allemaal. Heel gezellig." De grote slaaptent liet Sara aan zich voorbij gaan. Ze sliep thuis omdat ze vrijdag moest hockeyen. ,,De grote jongens zullen wel gekeet hebben vannacht."

Vriendin Meike was het helemaal eens met Sara: ,, Vanavond doen we nog allerlei spelletjes, zoals appel happen en zo. Dan is het al weer afgelopen en dat is wel jammer. Twee dagen lang speelt iedereen met elkaar en dan moet je ineens weer naar school. Eigenlijk zou het kamp een week eerder moeten zijn, dan kan het langer duren. Volgend jaar doen we zeker weer mee." (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding