Even relaxen op een poef met een Donald Duck: ook dát was mogelijk tijdens de Kindervakantieweek in Boxtel. (Foto's: Peter de Koning).
Even relaxen op een poef met een Donald Duck: ook dát was mogelijk tijdens de Kindervakantieweek in Boxtel. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HUTTEN BOUWEN, SPORTEN, KNUTSELEN EN ZWEMMEN TIJDENS KINDERVAKANTIEWEEK

Boxtelse jeugd sluit vakantie af op camping

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Een beachvolleybalveld, verschillende zwembadjes, een bouw- en timmerplek en lange knutseltafels: het parkeerterrein van brede school De Wilgenbroek is sinds gisterochtend drie dagen lang omgetoverd tot Kidscamping. Nadat de jonge deelnemers aan de Kindervakantieweek via een slagboom het campingterrein betraden en zich bij de receptie hadden gemeld, kon hun driedaagse vakantie beginnen. Nog even lekker spelen en relaxen voor de scholen weer beginnen...

Even een stripboek van Donald Duck lezen of juist een oude tent versieren met graffiti: de kinderen zijn drie dagen lang de baas op het terrein en mogen zelf kiezen aan welke activiteit ze deelnemen. ,,Waar we de vorige edities ook enkele activiteiten in De Wilgenbroek organiseerden, kozen we vanwege het thema 'Op de camping' voor spelletjes in de buitenlucht. Het was dus nog even spannend met het weer, maar gelukkig schijnt de zon volop", aldus Claudia Schults van het organisatiecomité van de Kindervakantieweek. Een deel van de activiteiten wisselt dagelijks. Zo wordt het beachvolleybalveld donderdag gebruikt om zandkastelen te bouwen en komen er nog een opblaasvoetbalveld en stormbaan op het terrein. De driedaagse wordt vrijdag afgesloten met een campingbingo waarbij ook de ouders van de kinderen welkom zijn. ,,We merken dat de Kindervakantieweek echt weer op de kaart staat in Boxtel", aldus Schults. ,,Het aantal vrijwilligers neemt toe en de meeste kinderen komen jaarlijks weer terug. Maar het is ook leuk om te zien dat er telkens nieuwe jeugd aansluit."

TATOEAGES

Grote rijen stonden er in de ochtend al bij de 'visagiekraampjes' waar vrijwilligers de kinderen voorzagen van kleurige nagels, schmink en tatoeages. Lot en Pleun hadden een vogeltje en roosje laten 'tatoeëren'. ,,Het is heel leuk om op de camping te zijn", vond het tweetal. ,,We kunnen leuke spelletjes doen én knutselen. En dat doen we gezellig samen, want we zijn vriendinnen." Lisa was de gehele ochtend in de weer geweest met een graffiti-kunstwerk. ,,Ooit heb ik met scouting een heelal gemaakt en dat wilde ik weer eens doen." Nu stond ze in de knutselhoek om een bellenblaas van gekleurde rietjes te maken. ,,Ik heb het goed naar mijn zin, al is het een klein beetje te warm", lacht ze. ,,Maar gelukkig is het goed weer, anders hadden we alle spullen naar binnen moeten sjouwen..." Dat ze maandag weer naar school moet, vond Lisa geen probleem. ,,Nu zijn we nog even vrij. Straks gaan we zelfs nog naar de kermis, leuk hè?"

HUT 2017

En natuurlijk werd er, zoals bij de meeste kindervakantieweken, ook flink getimmerd in Boxtel. Lieve, Lynn, Lisanne, Finn, Evy en Stijn hadden hun bouwwerk 'Hut 2017' genoemd, maar hun constructie was eerder een houten villa te noemen. ,,Wij vinden bouwen het allerleukst", aldus het zestal. ,,De hele ochtend bedenken we telkens nieuwe dingen die we kunnen toevoegen", zegt Lieve. ,,Zo hebben we al gordijnen, een kapstok en een naambordje. En er komt nog een tuin van pallets." Ook Fay en Daan gingen actief aan de slag op het bouw- en timmerterrein. ,,Zo moeilijk is het niet", vond Bram. ,,Ik hoop wél dat er morgen weer een nieuwe stapel hout ligt. Dan kunnen we weer verder..."

FOTO LINKSONDER: De vele activiteiten die de Kindervakantieweek in Boxtel telt, maken dorstig... (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Roofvogelshow

Vanwege haar 65-jarig bestaan organiseert KBO Boxtel dit jaar extra activiteiten voor leden en niet-leden. Inwoners van 85 jaar en ouder zijn woensdag 13 september welkom bij boerderijterras Jacobushof aan de Middendreef in Lennisheuvel om een roofvogelshow te bekijken. Belangstellenden kunnen zich voor 10 september opgeven bij Mien Dekkers, e-mailadres jdekkers@simpc.nl of bij Corry van de Laar (Hoogheem 318). De kosten voor KBO-leden bedragen 7 euro, inclusief consumpties. Niet-leden betalen 8,50 euro.

Drie oude kampeertentjes mochten door de kinderen volledig bespoten worden met graffiti. Een leuke bezigheid...
Afbeelding