KOK MAURICE KITSELAAR OPENT DEUREN

Liempdenaren kunnen weer naar De Punder

MARC CLEUTJENS

Maurice Kitselaar (64) is het nieuwe gezicht van gasterij De Punder aan de Dorpsstraat in Liempde. De ervaren kok woont nog in Waalwijk, maar wil zich snel vestigen in Liempde. Gisterochtend opende hij na een korte sluitingsperiode van drie weken de deuren van het bekende horecabedrijf.

Dat Liempde zat te wachten op de heropening van het horecabedrijf bleek maandagavond, toen Kitselaar met vrienden en bekenden een avondje proefdraaide om alle apparatuur te testen. ,,Ik denk dat er misschien dertig of veertig mensen zijn geweest die dachten dat De Punder alweer open was", zegt de uitbater. ,,Jammer genoeg moest ik maandag nog nee verkopen. Maar vanaf vandaag (woensdag - red.) zijn we weer voor het publiek geopend."

Jos en Angela Evers besloten eerder om De Punder in de etalage te zetten. De Liempdse ondernemers Jos en Bernard van Genugten kochten het 19e eeuwse pand en vonden in Kitselaar een enthousiaste huurder. ,,Ik ben van huis uit banketbakker en kok en werk al jarenlang in de horeca", vertelt hij. In Sprang-Capelle runde hij jarenlang restaurant Dagelijkse Kost. Angela Evers helpt hem de eerste weken om alle ins en outs van het bedrijf te leren kennen.

STREEKPRODUCTEN

De nieuwe uitbater van De Punder heeft ambitieuze plannen die hij de komende tijd met de eigenaren verder wil uitwerken. De afgelopen weken heeft de cafetaria een opfrisbeurt gehad. ,,Naast vertrouwde producten ga ik veel meer verse, luxe broodjes presenteren", glundert Kitselaar. ,,Ik houd van verse ingrediënten en ben enthousiast over het rijke aanbod van streekproducten." De patat komt niet uit de regio maar haalt de horecaondernemer vers in België. ,,De bakermat van de frites, nietwaar."

Het café- en restaurantgedeelte van De Punder krijgt later dit jaar een grondige opknapbeurt. De plannen voor een verbouwing liggen nog op de tekentafel, maar Kitselaar wil flink gaan verbouwen. ,,Het doel is om van De Punder een restaurant en lunchroom te maken waar inwoners van Liempde maar ook toeristen die Het Groene Woud bezoeken, zich thuis voelen. Ook hier zul je vooral verse producten vinden. Vaak kleine gerechtjes, gemaakt met streekproducten én passie."

INZEGENEN

Om het restaurant te kunnen openen, is eerst een renovatie van de grote keuken vereist. Aansluitend wil Kitselaar de cafetaria verder onder handen nemen en neemt hij het restaurant onder handen. ,,Een betere verdeling van de verschillende kleine ruimten moet leiden tot een betere logistiek in het pand", verwacht de nieuwe uitbater van de Liempdse gasterij. Ook voor feesten en partijen blijft De Punder beschikbaar, al is de grote feestzaal van weleer al enkele jaren op slot.

Hij sluit niet uit dat er in de toekomst meer gaat gebeuren vanuit De Punder. Zo wil Kitselaar starten met een cateringservice en overweegt hij op termijn een thuisbezorgservice op te starten. Maar de prioriteit ligt de eerste maanden op een nieuwe start. ,,En de voortekenen in Liempde zijn goed", glundert de uitbater. ,,Bij de supermarkt word ik al aangesproken door de mensen, De kapelaan heeft de zaak ook al bezocht en beloofde de vernieuwde zaak te zullen inzegenen. Allemaal signalen dat Liempde graag naar De Punder gaat. Ik ontvang de mensen met open armen."