Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'BRABANTSE GEZELLIGHEID MET CARIBISCH GEVOEL IN DE BRAKEN'

Dansgroep brengt zumba naar Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

In sporthal De Braken gaan zich tropische taferelen voordoen. Zondag 27 augustus vindt daar 'From The South: Caribbean Summer Vibes' plaats: een swingende dansmiddag waarin de dansfitnessvorm zumba de hoofdrol speelt. De organisatie is in handen van de El Orfanato Workout Crew, een vijfkoppige groep bestaande uit fitness- en zumba-instructeurs.

Anne den Otter is samen met Jesus Willems één van de kartrekkers van het sportfeest. Beide instructeurs zijn als zumba-docent werkzaam bij sportschool Tiga in Boxtel. Anne: ,,In Rotterdam zijn meerdere zumba-evenementen en hier in Brabant vinden er bijna geen plaats. We wilden de mensen uit Boxtel en omstreken ook laten kennismaken met een dergelijk sportief event. In Rotterdam is de sfeer anders als hier. Hier overheerst Brabantse gezelligheid. Met een Caribisch tintje."

De editie die zondag wordt gehouden is alweer de zesde. ,,We hebben drie jaar geleden ons eerste event georganiseerd en we organiseren er twee per jaar."

OP DE TENNISBAAN

Sportcomplex De Braken in Boxtel blijkt met zorg te zijn gekozen. ,,In principe vindt het hele programma buiten plaats op een van de tennisbanen. Mocht het slecht weer worden, dan kunnen we binnen terecht", aldus een enthousiaste Jesus. En wie denkt aan een saaie sporthal of tennisbaan, vergist zich. Naast passende aankleding, muziek die onder meer bestaat uit een mix van Latin, Afrikaans en hiphop, zijn er een fruitbar en een cocktailbar én is er live muziek van brassband La Negra Entertainment. En dat alles naast drieënhalf uur zumba-lessen door zeven bekende instructeurs.

El Orfanato Workout Crew, probeert tijdens elke editie te vernieuwen. Jesus licht toe. ,,We willen ook graag dat het evenement groeit. Ik droom van een weekendvullend programma vol dans, diverse trainingen, eten, drinken en entertainment. Maar we gaan eerst komende zondag lekker dansen."

'From The South: Caribbean Summer Vibes' vindt zondag 27 augustus plaats in sportcomplex De Braken. Iedereen is welkom vanaf 12.30 uur. Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl of aan de deur en kosten 13,50 euro.

FOTO BOVEN: Onder leiding van zumba-docent Jesus Willems danst een groep leerlingen in sportschool Tiga aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel. Willems is met vier anderen lid van de El Orfanato Workout Crew,, die een dansmiddag houdt in sportcomplex De Braken. (Foto: Peter de Koning).


Nando Liebregts in de hoofdrol van Drs. Down

Vijftig toneelvoorstellingen door het hele land zijn al geboekt. En als het even meezit, komt er óók nog een tweede seizoen van Drs. Down in de Nederlandse theaters. Daar zit overigens een Boxtels tintje aan: Nando Liebregts (21) speelt een van de hoofdrollen. Hij portretteert de jongere versie van Lucas, een jongen met het syndroom van Down die met succes wordt toegelaten tot de universiteit.

Vanaf augustus staan er vijftig voorstellingen gepland. Na twee try-outs in Rijswijk speelt Nando vanaf deze week vijftien optredens in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna reist hij kriskras door Nederland. Plankenkoorts heeft hij echter geenszins, zo vertelde hij eerder in deze krant. ,,Er kunnen negenhonderd mensen in de zaal van het DeLaMar. Dat vind ik niet eng. Juist leuk!"

Nando staat niet uitsluitend op de bühne, hij verschijnt ook voor de camera. Ongeveer zestig procent van zijn rol speelt zich af op het witte doek. Deze filmopnames vonden al voor de zomer plaats. Nieuwsgierig naar Drs. Down? Kijk op www.ntk.nl/voorstelling/drs-down.

Afbeelding