Medewerkers van de firma Heijmans hebben deze week naast het Planckpad in de wijk In Goede Aarde een begin gemaakt met de aanleg van een bouwweg. (Foto: Marc Cleutjens).
Medewerkers van de firma Heijmans hebben deze week naast het Planckpad in de wijk In Goede Aarde een begin gemaakt met de aanleg van een bouwweg. (Foto: Marc Cleutjens). Foto:

BUURT ZET VRAAGTEKENS BIJ VEILIGHEID IN KINDERRIJKE WIJK

Bouwverkeer door In Goede Aarde

Met de verkoop van de laatste bouwkavels aan de straat Munselse Hoeve in Munsel/In Goede Aarde starten ook de voorbereidingen van de afronding van de wijk. Bouwverkeer wordt via het Planckpad, de Einsteinstraat, de Huijgensstraat en de Brundtlandstraat geleid.

Deze week startten medewerkers van de firma Heijmans met de plaatsing van betonnen rijplaten langs het Planckpad. Via dit straatje, dat voert van de Munselse Hoeve naar de Einsteinstraat, wordt alle bouwverkeer geloodst. Aan de Munselse Hoeve zette de gemeente Boxtel elf kavels in de etalage; momenteel worden al plannen beoordeeld door de welstandscommissie.

Volgens de gemeente zijn de straat Munselse Hoeve en het Klaverblad niet geschikt voor bouwverkeer. Om die reden gaan wegwijzers alle aannemers via de doorgaande straten in Munsel/In Goede Aarde leiden. De aanrijroute voert via het Planckpad, vertrekkend bouwverkeer gaat de Brundtlandstraat gebruiken. Met de plaatsing van betonplaten wordt volgens een woordvoerder een brede, veilige route gecreƫerd voor enerzijds bouwverkeer en anderzijds voetgangers en fietsers. Enkele buurtbewoners zetten vraagtekens bij deze keuze en wijzen op het kinderrijke karakter van In Goede Aarde. Ze willen weten waarom voor deze route is gekozen en hebben deze week om opheldering gevraagd.

De bestrating van het wijkje Zonnegolven, waar afgelopen jaar een aantal woningen is gebouwd, wordt de komende weken afgerond.