Afbeelding
Foto:

Buurtbewoonster winnaar in landelijke Aviko-actie

Princenlant geniet van 'Buurttafel'

Bewoners van Princenlant genoten maandagavond van een bijzonder etentje. Aardappel-fabrikant Aviko pakte uit met een foodtruck, lange houten tafels en heerlijke gerechten door professionele koks. Het idee kwam van Princenlant-bewoner Pauline van den Broek.

Met het initiatief 'Buurttafel' wil Aviko mensen verbinden door de liefde voor eten met elkaar te delen en samen plezier te beleven. Liefst 2.000 buurten in heel Nederland schreven zich hiervoor in. Pauline van den Broek meldde Princenlant aan. En warempel, zij was één van de veertig deelnemers die in de prijzen viel. Pauline vertelt: ,,Hier op Princenlant wonen we fijn en leven mensen van alle leeftijden dicht bij elkaar. Toch kennen de meesten elkaar nauwelijks. Dus ik dacht: tijd voor verbinding rond een gezellige buurttafel."

Recept

Pauline deed mee aan de Aviko-actie en viel tot haar eigen verbazing in de prijzen. Het resultaat was een gezellige, zonnige en uitstekend verzorgde avond op het binnenplein tussen de twee appartementengebouwen. De Aviko-koks zorgden met hun foodtruck voor een constante aanvoer heerlijke gerechtjes. Aan het eind van de avond kozen de deelnemers hun favoriete recept dat Aviko de volgende dag bij een vriend bezorgde. (Foto: Peter de Koning)