Afbeelding
Foto: Peter de Koning

AANDACHT VOOR KWETSBARE OUDEREN EN GEHANDICAPTEN

Kermis gastvrij voor veel doelgroepen

De Boxtelse kermis kende een bijna rampzalige start met een enorme hoosbui, een verlate wethouder en een volkszanger - Dries Roelvink - die kampte met technisch malheur en niet altijd even goed bij stem leek. Maar het herstel kwam snel, mede dankzij een paar heerlijke zomerse dagen die veel publiek naar de Markt en het Breukelsplein lokten.

De Boxtelse kermis, die volgens zowel de politie als ambtenaar Richard Schuurs zonder noemenswaardige incidenten verliep, bood ook dit jaar gastvrij verblijf aan een grote groep mensen met een beperking. Ze maakten maandagavond een rondje over de kermis en kregen bij alle attracties hulp om er een onbezorgd avondje van te maken. De Butterfly bleek populair. Carolien en René waren razend enthousiast over de rupsbaan. Het duo genoot tijdens het bezoek aan de kermis. En misselijk? Dat waren ze allebei zeker niet. ,,Het was keileuk!"

Dinsdagochtend bood de Autoscooter onderdak aan het kermiskienen, waar 'Rien Kien' (Nick van der Veer) als presentator en kermisambtenaar Schuurs als zanger een hartverwarmende ochtend verzorgden voor kwetsbare ouderen. De bingo-activiteit bracht 85 ouderen op de been, die gastvrij werden ontvangen.

FOTO BOVEN: Bewoners van woonvorm De Munsel genieten in rupsbaan Butterfly op het Breukelsplein. (Foto: Peter de Koning).