Robert van der Schaaf, Filipe van den Borne en Hans Bevers (v.l.n.r.) organiseren zondag 1 oktober de eerste Boxtelse Heeren Rally: een toertocht met klassieke wagens. (Foto: Crebas Fotografie).
Robert van der Schaaf, Filipe van den Borne en Hans Bevers (v.l.n.r.) organiseren zondag 1 oktober de eerste Boxtelse Heeren Rally: een toertocht met klassieke wagens. (Foto: Crebas Fotografie). Foto:

INSCHRIJVEN KAN TOT ZATERDAG 16 SEPTEMBER

Veel animo voor Boxtelse Heeren Rally

Robert van der Schaaf, Hans Bevers en Filipe van den Borne organiseren zondag 1 oktober de eerste Boxtelse Heeren Rally. Tientallen oldtimers en bijzondere wagens crossen die dag door Boxtel én langs zeven Brabantse kastelen. Inmiddels staan al 25 bijzondere voertuigen op de deelnemerslijst.

Het Boxtelse trio heeft zich voor het thema van de rally laten inspireren door de middeleeuwse landheren van weleer, in het bijzonder de baanderheer van Boxtel. Maar waar adellijke Boxtelaren vroeger te paard door het dorp galoppeerden, zullen nu dus ronkende motors klinken. ,,Robert is een echte autoliefhebber en speelde al langer met het idee om een rally te organiseren. Ik vind auto's wel leuk, maar lig er niet elke nacht van te dromen. Wél heb ik eerder met JCI Dommelland een rallytoertocht opgezet. Samen met Hans, die helemaal thuis is in de reclamewereld, besloten we het idee verder uit te werken", vertelde Van den Borne eerder in Brabants Centrum. Anders dan de naam doet vermoeden, zijn vrouwen ook welkom om mee te doen.

De route voert langs kastelen in onder meer Middelbeers, Loon op Zand en Vught. Start- en eindpunt is Boxtel, uiteraard op een locatie die past bij de Boxtelse heren van weleer. Die wordt binnenkort bekendgemaakt. De tocht wordt gereden volgens de zogeheten bolletje-pijltje-methode. Deelnemers met auto's van minstens twintig jaar oud zijn welkom. Ook bijzondere voertuigen mogen meerijden.

Met de rally hopen de drie organisatoren óók geld op te halen voor het goede doel. ,,We willen graag iets teruggeven aan de gemeenschap. Daarom is de opbrengst bestemd voor evenementenstichting Boxtel Vooruit. Stapel op Sint, de Oranjebraderie of de Koningsdagactiviteiten: Boxtel Vooruit zet zoveel mooie dingen op touw. Het zou heel stil worden als de stichting er niet meer zou zijn", aldus Filipe.

Aanmelden voor de rally kan via de website www.boxtelseheerenrally.nl. Ook sponsors kunnen zich melden. De inschrijving sluit op 16 september.