Berry Dankers, de wonderdokter van Boxtel...

In het artikel 'Onthoud dit: Boxtel doet het heel goed!' in BC van 17 augustus lees ik vooral dat centrummanager Berry Dankers héél tevreden is over zichzelf. De kop had daarom misschien beter kunnen luiden: 'Onthoud dit: Berry doet het heel goed!' Critici zet hij weg als zure types die vanaf de zijlijn sneren uitdelen aan zijn adres. 'Zij weten immers niet wat het is om een bazaar te organiseren, bestuurslid te zijn van een voetbalclub of bij te dragen aan het openbaar carnaval!' Dus alleen mensen met deze huzarenstukjes op hun CV mogen kritiek leveren. Anderen moeten gewoon hun mond houden.

Dat ervoer ik aan den lijve in oktober 2016 toen Berry zeer gepikeerd was over een artikeltje van mij in deze krant over het 'bruisend centrum'. Daarin zette ik kanttekeningen bij het 'Bruisend-centrum-beleid' en droeg ik diverse creatieve ideeën aan. 'Ongenuanceerd spuien kan iedereen' sneerde hij desondanks twee weken later aan mijn adres. Op de inhoud ging hij helaas niet in.

Nu ben ik toevallig wel bestuurslid geweest van diverse verenigingen, zat ik drie jaar in de organisatie van de Bazaar en was ik jarenlang betrokken bij de organisatie van het carnaval in mijn vorige woonplaats. Nu Berry dit weet, verwacht ik uiteraard een serieuze reactie van hem. Ik beperk me tot drie punten.

1. Berry beweert in het artikel dat Boxtel het heel goed doet en dat 'cijfers' aantonen dat het veel beter gaat. Wat gaat er dan concreet heel goed en veel beter, en welke cijfers tonen dat aan?

2. Berry beweert ook dat de consument meer gaat verdienen. Hier lijkt mij de wens de vader van de gedachte. Volgens het CPB leidt de aantrekkende economie absoluut niet tot extra koopkracht voor de gewone man, want voedselprijzen, woonlasten, zorg- en studiekosten en belastingen blijven stijgen.

3. Berry beweert dat de herinrichting van de Markt dé grote impuls wordt voor een attractief centrum. Ook dit lijkt mij louter wensdenken. Waarop baseert hij deze stellige overtuiging? Alle vorige grote en kleine 'impulsen', waaronder een dure professor, drie dure centrummanagers, plantenbakken en sfeermuziek, herbestrating en vouchers van 1.000 euro, hebben immers niets opgeleverd, maar hebben wel héél veel geld gekost.

Het simpele feit dat de inwoners dit geld via de lokale belastingen grotendeels moeten ophoesten, geeft elke Boxtelaar het onvoorwaardelijke recht om te allen tijde kritiek te leveren op het centrumbeleid!

        HANS PEL


CONTROLES VANAF MAANDAG 11 SEPTEMBER

Blauwe parkeerzone start later

Samen met parkeerbedrijf P1 uit Den Haag is de gemeente Boxtel in de zomer gestart met de voorbereidingen om in het centrum blauwe parkeerzones in te voeren. Die worden niet per 1, maar per 11 september van kracht vanwege vertraging in de aanlevering van de ontheffingspassen, zo laat de gemeente op haar website weten.

Er zijn inmiddels ruim driehonderd ontheffingen verleend. ,,Voordat we definitief van start gaan met de blauwe zones, willen we dat bij iedereen aan wie vóór 1 september een ontheffing is verstrekt, ook een pas is bezorgd." P1 verstuurt deze passen komende week, waardoor Boxtel de periode tot en met 10 september als 'gewenningsperiode' beschouwt. Vanaf maandag 11 september wordt er ook daadwerkelijk gecontroleerd. In bijna alle straten die deel uitmaken van de zone, zijn inmiddels blauwe lijnen en borden aangebracht. Die mogen de komende twee weken nog worden genegeerd.

Automobilisten die een ontheffing à 30 euro willen aanvragen, kunnen terecht op de website www.parkeerserviceboxtel.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.

Boxtel

Sportdag KBO

KBO Boxtel organiseert vanwege haar 65-jarig bestaan op dinsdag 5 september van 13.30 tot 16.00 uur een sportdag op het terrein van voetbalvereniging RKSV Boxtel aan de Aanloop. Ook niet-leden zijn welkom om deel te nemen aan deze dag met vele aangepaste spelonderdelen voor ouderen. Belangstellenden kunnen zich vóór maandag 28 augustus opgeven bij Betsie van der Sloot, e-mailadres betsie@vandersloot.demon.nl of tel. (0411) 63 15 03 of per post bij Corry van de Laar op Hoogheem 318 in Boxtel.