Het blijft leuk op de kermis: eendjes vissen. En natuurlijk geldt: kinderen altijd prijs! (Foto: Peter de Koning).
Het blijft leuk op de kermis: eendjes vissen. En natuurlijk geldt: kinderen altijd prijs! (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

PUBLIEK VINDT WEG NAAR HARTJE BOXTEL

Puike attracties en volle terrassen op kermis

LINDA VAN DE WIEL

De Boxtelse kermis is voor velen een traditie waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Opa's en oma's met kleinkinderen, tieners met eigen kermisgeld én vele terrasbezoekers vinden de weg richting het centrum om plezier te maken tijdens de jaarlijkse trekpleister.

Met puike attracties als Crazy Sjimmy, Break Dance en Time Trip is er vooral voor de wat oudere kinderen genoeg te doen op het Breukelsplein. Op de Markt zijn de traditionele botsauto's, de Heart Breaker en de Hang Over populair.

NIET ONZE DOELGROEP

De indrukwekkende Eclipse, een eenarmige kermisattractie waarin bezoekers op een bank worden rondgezwaaid, is ook een opvallende verschijning. Ondanks het spektakel dat geboden wordt, valt de interesse voor de attractie enigszins tegen. Medewerker Bas Dek vertelt: ,,Je mag pas een ritje maken in de Eclipse als je 12 jaar of ouder bent. Het publiek hier is wat jonger en daarmee niet onze doelgroep. Ik verwacht niet dat wij volgend jaar weer naar Boxtel zullen komen."

Anders is dat voor Niek Vermeulen, vader van de exploitant van de Mini Octopus die jonge kinderen tot zijn doelgroep mag rekenen. ,,De attractie is voortdurend gevuld. Ik vind deze kermis trouwens ook erg gezellig. Ik zie er veel en de sfeer is erg goed in Boxtel."

TOUWTJE TREKKEN

De jongere kinderen vermaken zich ook uitstekend in de Butterfly en natuurlijk de draaimolen. De zusjes Tess (9) en Femm (7) van Os zijn voor de tweede keer op de kermis. Tess: ,,We gaan elk jaar en we zijn al geweest met papa. Gisteren hebben we kermisgeld van oma gekregen dus we zijn er vandaag weer. Ik ga straks nog met mama in de Breakdance. En ik durf alleen in de Crazy Sjimmy." Femm gaat ook in de Crazy Sjimmy die ook wel bekend staat als de cakewalk. ,,Maar wel met mama, daar durf ik niet alleen in. Ik ga ook nog touwtje trekken en de rest van mijn geld bewaar ik."

Op de Markt is het wat minder druk bij de attracties en zijn er voornamelijk bezoekers op de terrassen te vinden, onder wie Jos en Tilly Hendriks. ,,We komen niet voor de attracties maar drinken een lekker glaasje jenever. En Tilly wijst steeds bekenden aan", lacht Jos.

FOTO ONDER: Het blijft leuk op de kermis: eendjes vissen. En natuurlijk geldt: kinderen altijd prijs! (Foto: Peter de Koning).