Afbeelding
Foto: Henk van Weert

GOUDEN PAAR IN BOXTEL

Jarenlang verkenden ze met de camper heel Europa. Nu ze wat ouder zijn, heeft die manier van reizen afgedaan, maar vakantie vieren Jan Spijkers en Hannie van Lamoen nog altijd erg graag. Met hun gezin zijn ze net terug van een zonnig verblijf in Oostenrijk. Maar nu kijkt het Boxtelse echtpaar uit naar het gouden huwelijksfeest dat zaterdag wordt gevierd.

De eerste keer dat ze elkaar in de ogen keken en er 'iets' gebeurde? Ja, dat moment herinnert het echtpaar Spijkers zich nog als de dag van gisteren. ,,Het was in paviljoen Molenwijk, in het wandelpark", glundert Hannie (71). Jan, die vier jaar ouder is, vult aan: ,,Het groepje uit Boxtel was te klein. Daarom hebben we de cursus afgerond in Tilburg, waar de dansleraren vandaan kwamen."

Morgen, vrijdag 25 augustus is het op de kop af een halve eeuw geleden dat Jan en Hannie elkaar eeuwige trouw beloofden voor het altaar van de Maria Reginakerk. Vanuit hun appartement in de Rentmeester kijken ze dagelijks nog naar de klokkentoren Magere Josje, het enige restant van de toenmalige kerkgebouw van de wijk Selissenwal. Monique, de oudste dochter werd geboren toen het paar op Harperhof woonde. ,,Maar toen Yvonne op komst was, werd die flat te klein en verhuisden we naar de Rozengaard waar we 35 jaar met heel plezier woonden. Tien jaar geleden hebben we ons huis verkocht en zijn we hier naartoe verhuisd", vertelt Jan. ,,Een fijne plek", vult Hannie aan. ,,We zitten beiden in de bewonerscommissie en regelmatig worden gezellige activiteiten ondernomen met de bewoners. Dat we daarvoor over een ruim atrium kunnen beschikken, is natuurlijk mooi meegenomen."

Jan werkte tot aan zijn pensionering in de metaalindustrie. Begon bij DAF en stapte daarna over naar de Boxtelse plafondfabrikant Van Geel. Later werkte hij nog jaren bij Interlight, een soortgelijk bedrijf in 's-Hertogenbosch. In zijn vrije tijd zong hij in het inmiddels opgeheven Heilig Hartkoor en nu doet hij dat nog steeds in het Sint-Petruskoor en Projectkoor. Ook maakte hij zich verdienstelijk voor wandelsportvereniging De Keistampers die hij mee oprichtte en waarvan hij 35 jaar bestuurslid was. Een verdienste die werd gehonoreerd met een koninklijk lintje. Hannie volgde een opleiding tot verpleegster en werkte in psychiatrisch ziekenhuis Coudewater (Rosmalen), de thuiszorg en twaalf jaar in woonzorgcentrum Molenweide. En daar is ze nog altijd vaak te vinden als vrijwilligster. Ook houdt ze van zwemmen. En samen genieten ze volop van de drie kleinkinderen, die nu zes, zeven en acht jaar oud zijn.

FOTO BOVEN: Het gouden bruidspaar Jan en Hannie Spijkers op de trappen in het atrium van appartementencomplex Rentmeester. (Foto: Henk van Weert).