Duo-expositie met foto's in museum MuBo

Onder het thema 'Boxtel in Detail' presenteert Fotoclub Boxtel vanaf 2 september in museum MuBo een veertigtal foto's van onderdelen van locaties en gebouwen in Boxtel. Tegelijk laat Benjamin Kerkhofs tijdens 'Kunst in de natuur' met zijn intuïtieve en niet beredeneerde fotografie kunstzinnige beelden zien van de wereld om hem heen. De duo-tentoonstelling is tot begin november te zien.

Benjamin Kerkhofs (1984) is geboren en getogen Boxtelaar. Kasteelpark Stapelen was zijn speeltuin. Later leerde hij al wandelend Boxtel en vooral de Kampina kennen. Daar maakte hij zijn eerste kiekjes. Die ontwikkelden zich tot echte foto's en fotograferen werd zijn passie.

Het is vooral de natuur die Kerkhofs boeit. Tijdens lange wandelingen kan hij plotseling geraakt worden door de groene vacht op de oever van een beekje en wil hij dit beeld spontaan vastleggen met zijn camera. Tijdens zijn buitenlandse wandelvakanties jaagt hij op wolkenpartijen die zich uitstrekken over bergtoppen en op vergezichten. Kerkhofs kiest niet voor één vorm of onderwerp. Hij laat zich verrassen door wat hij ziet. Het verrassende resultaat hiervan is te zien in 'Kunst in de natuur'. Zondag 15 oktober bespreekt fotograaf Cor van Oorschot vanaf 11.15 uur de foto's van Kerkhofs in het bijzijn van en in samenspraak met de natuurfotograaf zelf. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 0418 98.

PRIJSVRAAG

Fotoclub Boxtel is opgericht op 1 mei 1996 op initiatief van August van Vught en Jan Leenders onder de naam Fotogroep 50+. De club telt achttien enthousiaste leden, die elkaar stimuleren om zich op fotogebied verder te bekwamen. In gemeenschapshuis De Rots komen zij om de veertien dagen bijeen om de gemaakte foto's met elkaar te bespreken. Voor deze expositie is gekozen voor het thema 'Boxtel in Detail' met foto's van al dan niet herkenbare plekken.

Bezoekers aan de expositie kunnen hun kennis van Boxtel testen via een prijsvraag waarin van vijf foto's moet worden geraden wat het is en waar die is genomen. De winnaar ontvangt na afloop van de expositie een prijs die bestaat uit een geldbedrag van dertig euro, het prentenboek van reus Jas de Keistamper en een persoonsgebonden voucher dat, samen met één introducee, recht geeft op een jaar lang gratis toegang tot MuBo. Het museum aan de Baroniestraat is op zaterdag en zondag open van 13.00 tot 17.00 uur.

Liempde

Expositie bodemvondsten

Het speuren naar bodemvondsten met metaaldetectoren is populair. Peter van Lierop uit Boxtel, Peter de Kroon uit Liempde en Alex Raaijmakers uit Sint-Oederode exposeren zaterdag 2 en zondag 3 september wat zij in de voorbije jaren zoal opgroeven. Dat gebeurt in het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef in de buurtschap Kasteren. Publiek is er van 10.00 tot 16.00 uur welkom. Bezoekers kunnen beide dagen tussen 13.00 en 14.30 uur ook meegebrachte bodemvondsten laten determineren.