Beeld van het kermiskienen voor ouderen in de botsauto's op de kermis in Boxtel. De presentatie was in handen van Nick van der Veer. (Foto: Peter de Koning).
Beeld van het kermiskienen voor ouderen in de botsauto's op de kermis in Boxtel. De presentatie was in handen van Nick van der Veer. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

RIEN KIEN BIEDT VERTIER IN AUTOSCOOTER

Ouderen genieten volop van kermiskienen Boxtel

LINDA VAN DE WIEL

De vloer van de botsauto's vormde samen met vrolijk knipperende kermislichten een mooi decor van de derde editie van het kermiskienen aan de Markt in Boxtel. De bingo-activiteit is bedoeld voor kwetsbare ouderen. De ochtend mocht met ongeveer 85 deelnemers een succes genoemd worden. Richard Schuurs nam als kermiscoördinator het initiatief voor het ludieke kermisevenement. ,,Ik ben heel tevreden. Het is gezellig en goed druk."

Het kermiskienen werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door de gemeente, de centrummanager en de centrumondernemers. In de voorgaande twee jaren was de stichting 'Met je hart' verantwoordelijk, maar die kon nu onvoldoende vrijwilligers op de been brengen. Schuurs: ,,De samenwerking met de horeca en de winkeliers is prima verlopen. Dit evenement is met gesloten beurzen tot stand gekomen, we zijn goed gesponsord."

De deelnemers werden dan ook goed verwend met koffie en mooie prijzen. En met presentator 'Rien Kien' (Nick van der Veer – red.) die de nodige lachsalvo's wist te veroorzaken met opmerkingen als: ,,U kijkt teleurgesteld maar ik kan er niets aan doen dat u geen kien heeft. Ook ik heb het zweet in mijn handen staan." Een alerte dame uit het publiek diende hem direct van repliek: ,,Ge kunt er niks van."

GENIETEN

Het duurde dan ook lang voordat de eerste kien 'viel'. De spanning liep duidelijk op en dit was merkbaar aan het geroezemoes tussen de botsauto's. Gelukkig was er uiteindelijk een vol rijtje en werd de eerste kien gevierd met een cadeaubon. En niet met een liedje, dat gezongen moest worden bij een valse kien.

Na de eerste volle kaart volgde een optreden van kermiscoördinator Schuurs, die de deelnemers wist te raken met liedjes als 'Fly me to the moon' en het prachtige 'Het dorp', bekend van Wim Sonneveld. De 84- jarige mevrouw Van Heck genoot zichtbaar. ,,Ik vind het zo leuk hier en nu worden er ook nog bekende liedjes gezongen", zei ze stralend voordat ze zacht meezong.

De heer Baks was voor de tweede keer present tijdens het kermiskienen, samen met zijn zus. ,,Ik vond het vorig jaar zó leuk dat ik dit jaar weer wilde gaan. Ik heb mezelf aangemeld bij het gemeentehuis. Er is zelfs vervoer geregeld voor mijn zus omdat ze anders niet kon komen."

FOTO BOVEN: Beeld van het kermiskienen voor ouderen in de botsauto's op de kermis. (Foto: Peter de Koning).