Taekwondoka's

TS Dekker gaan

op weg naar WK

De beste taekwondoka's van de Boxtelse taekwondoschool Dekker, die al 28 jaar actief is, bereiden zich momenteel intensief voor op deelname aan de strijd om de wereldtitel. Het WK wordt van 27 september tot 1 oktober gehouden in Barneveld.

Liefst 21 leden van de school van oprichter en eigenaar Ad Dekker maken zich op voor een spannende titelstrijd. Ze trainen al meer dan een jaar om uit te komen op de mat. De selectie bestaat uit vijftien leden in de leeftijd van 10 tot 35 jaar, daarnaast vaardigt Dekker zes vrouwen senioren af.

,,Het is voor het eerst dat in Nederland zo'n belangrijk evenement plaatsvindt voor zowel gekleurde banders als zwarte banders ofwel dangraadhouders", vertelt Dekker. ,,Er worden tussen de 750 en duizend deelnemers verwacht uit de hele wereld." Landen die toppers afvaardigen zijn, in willekeurige volgorde, Canada, Verenigde Staten, Engeland, Rusland, Kroatië, België, Bulgarije, Duitsland, Polen, Litouwen, Servië, Slowakije, Korea, Hongkong, Argentinië, Afghanistan, Zwitserland, Tunesië, Algerije en natuurlijk Nederland.

TRAININGSTIJDEN

Met ingang van maandag 28 augustus start TS Dekker met de nieuwe taekwondo-trainingen in Boxtel. In de dojo in sportcomplex De Braken is plaats voor nieuwkomers, die kunnen aansluiten voor twee gratis proeflessen. Er is plaats voor de jeugd vanaf 6 jaar, junioren en senioren. De trainingen zijn op maandag (20.00-21.30 uur, junioren en senioren), dinsdag (18.30-20.00 uur, jeugd) en zaterdag (10.00-12.00 uur, gezamenlijke training). Eenmaal per maand worden kadertrainingen gehouden.

Dinsdag 29 augustus start ook Dekkers Defence. Belangstellenden van 16 jaar en ouder kunnen eenmaal in de week een uur sporten. Men is elke dinsdag van 20.30 tot 21.30 uur welkom in De Braken. De lessen bestaan onder meer uit cardiotraining, boksen, zelfverdediging, conditieverbetering, kickboks traptrainingen en verbeteren van de lichaamshouding.

Meer weten over de activiteiten van TS Dekker? Bel naar Ad Dekker, telefoon 06-10 35 39 78 of mail naar bestuur@tsdekker.nl. Op de Facebookpagina van de school worden veel actualiteiten gedeeld. Interesse voor Dekkers Defence? Bel dan Ad Dekker of mail naar tsdekker@googlemail.com.