Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SP START VERKIEZINGSCAMPAGNE MET HUIS-AAN-HUISBEZOEKEN

'Voeding voor verkiezingsprogramma'

MARC CLEUTJENS

De inwoners van Boxtel kiezen woensdag 21 maart 2018 een nieuwe gemeenteraad. De SP nam zaterdag een voorschot op de verkiezingen en ging van start met een reeks huisbezoeken in de wijk Duinendaal. ,,We horen graag wat er speelt in de buurt en of er misschien onderwerpen zijn die we als politiek gemist hebben", aldus fractievoorzitter Dave van de Ven.

Met raadslid Rinze van der Veen, boegbeeld Willem van Meurs en partijleden Frans Sannen en Marion van den Oetelaar werden de bewoners van Duinendaal zaterdagmiddag bezocht. ,,We bereiden onze wijkbezoeken goed voor en informeren inwoners vooraf per brief. Zo kunnen ze zich eventueel prepareren op onze vragen", aldus Van de Ven. ,,We zijn benieuwd of er problemen of aandachtspunten zijn in de straat of de buurt. We horen natuurlijk graag wat goed is, maar ook wat beter kan."

De SP gaat tot de verkiezingen elke zaterdag ergens in Boxtel de wijk in; ook doordeweeks zal bij inwoners aangeklopt worden. ,,Onze partijmensen vind je altijd op straat, niet alleen in verkiezingstijd", zegt de fractievoorzitter, die vanaf volgende week ook de eigen wethouder Eric van den Broek aan zijn zijde zal vinden tijdens de wijkbezoeken. ,,Natuurlijk willen we van de mensen horen dat hij het goed doet. Maar als er klachten zijn, willen we dat ook weten. Alle informatie geeft voeding aan ons nog op te stellen verkiezingsprogramma."

Zaterdag viel de keuze bewust op het centrumwijkje Duinendaal. Van de Ven: ,,We hebben van oudsher veel kiezers in Oost en Selissen. Daarom starten we ditmaal eens ergens anders." Raadslid Van der Veen heeft al aardig wat informatie verzameld. ,,Het valt me op dat er vooral veel positieve geluiden te horen zijn", zegt hij enthousiast. ,,Maar we horen ook klachten over vrachtverkeer in het centrum en over het laden en lossen."

In het verleden kon volgens fractievoorzitter Van de Ven aardig wat bereikt worden dankzij informatie die inwoners aan de SP verschaften. ,,Zowel in de Stationsbuurt als in Breukelen hoorden we veel klachten over onderhoud aan huurwoningen. We zetten dat soort punten in de schijnwerpers. En woonstichting Sint-Joseph gaat daar nu aan de slag." Van de Ven is overtuigd van de noodzaak van huis-aan-huisbezoeken. ,,Zonder actie geen fractie."