Deelnemers aan de Klumpkesdrive bridgen in zaal 't Hof. (Foto: Peter de Koning).
Deelnemers aan de Klumpkesdrive bridgen in zaal 't Hof. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

EVENEMENT BRIDGECLUB LIEMPDE BELEEFT 23E EDITIE

Klumpkesdrive lokt ruim 400 bridgers

De 23e editie van de jaarlijkse Klumpkesdrive heeft zaterdag ruim vierhonderd bridgeliefhebbers op de been gebracht. Die werden 's ochtends ontvangen in restaurant 't Hof waar in de vroege avond ook de prijsuitreiking plaatsvond.

Tijdens de Klumpkesdrive komen de bridgeparen in actie in verschillende Liempdse horecabedrijven. Volgens voorzitter Frank van de Schans van bridgeclub Liempde, die het evenement jaarlijks organiseert, was het een 'zeer gezellige en geslaagde' editie die niet alleen 194 bridgeparen lokte, maar ook veel andere belangstellenden lokte.

Samen met alle table-officers en wedstrijdleiders waren ruim vierhonderd liefhebbers bezig met het spel. Volgens Van de Schans is de Klumpkesdrive het grootste denksportevenement binnen de gemeentegrenzen van Boxtel.

AF EN TOE EEN BUI

Het weer was de bridgers, die op en neer pendelen tussen meerdere horecabedrijven, gunstig gezind. Slechts af en toe viel een bui. Van de Schans roemt de inzet van alle horecaondernemers, die de Klumpkesdrive mede mogelijk hebben gemaakt. Hij geeft aan dat steeds meer deelnemers nu beschikken over een of meer sleutelhangers, die speciaal voor dit evenement worden vervaardigd.

De gewilde Klumpkes-sleutelhangers hangen volgens de voorzitter al aan veel tassen, fietsloten en sleutelbossen. ,,De sleutelhanger is een terugkerend aandenken aan de Klumpkesdrive", aldus Van de Schans.

Uitslag Klumpkesdrive

Han Begas/Lucia Grosman         68.12

Dini Vis/Gerrit v.d. Ven        64.57

Marly Nieman/René v. Heeswijk        64.13

Rien v.d. Bogaart/Frans v. Aarle        63.21

Marion Vugts/José Goossens        62.86

Martien Renders/Harry Kramer        61.62

H. v.d. Nieuwenhuijzen/Maarten Pulles        61.50

Floor Hoogenboom/Wim Broeren        61.46

Wil Derksen/Herman Derksen        60.96

Marian Smit/Wilma v. Diesen 60.72