KLETSNATTE OPENING

Hemelsluizen

gaan open bij

Dries Roelvink

MARC CLEUTJENS

Nee, memorabel kan de opening van de kermis in Boxtel die vrijdagavond werd gehouden niet genoemd worden. De regen viel met bakken uit de hemel, zanger Dries Roelvink had te kampen met een technisch mankement en kwam amper uit de verf en wethouder Peter van de Wiel arriveerde te laat door een lekke band.

Rond de klok van zeven uur kondigde kermisambtenaar Richard Schuurs, geflankeerd door centrummanager Berry Dankers, de komst van zanger Roelvink aan. Die deed zijn best om vanaf het balkon van cakewalk Crazy Sjimmy het publiek te bereiken, maar kon niet echt bekoren. Een technisch mankement - een van de monitoren was defect - speelde hem ook parten. Verder leek de zanger niet goed bij stem. Roelvink trad een halfuurtje op en ging daarna op de foto met enkele fans.

Op dat moment viel de regen met bakken uit de hemel. Juist toen Roelvink René Schuurmans' 'Laat de zon in je hart' coverde, begon het fors te plenzen. Bij André Hazes' 'Bloed, zweet en tranen' gingen de hemelsluizen pas echt open en zocht iedereen een schuilplaats. De echte opening van de kermis, met een handjevol confetti-kanonnen, viel daarmee ook in het water. ,,Balen, maar het weer heb je niet in de hand", reageerde kermisambtenaar Schuurs.

Zanger Roelvink hield de moed erin. Hij dolde met het publiek, beloofde een zesdaagse topkermis en alarmeerde de fans toen een van de fotografen ook het publiek vastlegde: ,,Als je hier niet met je eigen vrouw bent, kun je nu nog wegduiken."

Na de opening, mét de inmiddels gearriveerde wethouder Van de Wiel, gingen de kermisattracties open. Vooral in Crazy Sjimmy was het druk. De cakewalk biedt immers indoor vertier en was de ideale ontsnapping aan alweer een plensbui. De stoeltjes van blikvangers als Break Dance en Eclipse waren nog kletsnat en moesten eerst afgedroogd worden.