ZONDAG 10 SEPTEMBER IN LIEMPDE

Tourtocht 't Groene Woud verwacht achthonderd mtb'ers

Fietsclub LTC 't Groene Woud in Liempde houdt zondag 10 september voor de zestiende keer de MTB-toertocht. Tijdens deze tocht leggen fietsers behoorlijke afstanden af, die allemaal voeren door gemeenten in nationaal landschap Het Groene Woud.

Vanaf café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde – het thuishonk van de club - kunnen deelnemers kiezen uit drie afstanden: 35, 50 en 65 kilometer. Deze gaan over het grondgebied van de gemeenten Boxtel en Meierijstad en doorkruisen onder meer de Vlagheide en de Vresselse bossen. Bij goed fietsweer verwacht de organisatie zo'n achthonderd deelnemers.

De toertocht begint en eindigt bij café 't Groene Woud. Inschrijven en starten is mogelijk van 08.30 tot 10.00 uur. Bij de finish is er gelegenheid om de fietsen schoon te spuiten. De eerste renners, de fanatiekste vroege starters, worden al omstreeks 10.00 uur terug verwacht. Rond 13.00 uur zal het grootste deel van de deelnemers de tocht voltooid hebben, zo verwacht de organisatie.

De inschrijfkosten bedragen drie euro voor NTFU-leden en vier euro voor niet-leden. Het parcours is volledig uitgezet met pijlen en voorzien van twee pauzeplaatsen waar een hapje en een drankje te nuttigen is. Meer informatie: www.ltchetgroenewoud.nl.


Acht prijswinnaars tijdens boulestoernooi De Walnoot

Het wekelijkse regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag gewonnen door Ludo Mennen. Hij was een van de acht deelnemers die drie partijen won en met een prijs naar huis ging. Met een score van 23 punten was hij koploper in het klassement.

Aan het zonnige toernooi op de dertig buitenbanen aan de Selissenwal deden deze keer veertig boulers mee. De wedstrijdleiding was in handen van Albert van de Sande.

Naast winnaar Mennen ontvingen de volgende deelnemers een prijs: Gerard van Esch en Jan Teulings 3/20; Paul van Helvoirt 3/17; Tijs van der Velden 3/17; Ad Voermans 3/16; Ton Donders 3/13; Frans Minkels 3/12 punten.

Iedereen die zich op maandag om 13.00 uur meldt in de accommodatie van JBV De Walnoot kan meedoen aan het toernooi.