MIVA-COLLECTE IN KERKEN OP 26 EN 27 AUGUSTUS

Brommers voor Burkina Faso

Burkina Faso, stof, droogte, hitte. De eerste indruk is een grote zandbak met roodgekleurd zand. Het land is onderontwikkeld met een chronisch tekort aan water en nauwelijks verharde wegen. Maar er zijn ook goede dingen...

De mensen zijn heel vriendelijk en we zien er organisaties welke hun best doen om het land een beetje beter te maken. Zoals de organisatie OCADES, die deel uitmaakt van de landelijke Caritas. OCADES Manga, de organisatie van het bisdom Manga, heeft veldwerkers in dienst die op pad gaan en zich inzetten voor de allerarmsten en de meest kwetsbaren.

Vanwege de slechte wegen hebben ze brommers nodig om deze mensen te bereiken. Het komend jaar heeft de organisatie 24 brommers aangevraagd. Met dit project wil MIVA (Missie Verkeersmiddelen Actie) de veldwerkers van OCADES helpen zodat geen dorp vergeten wordt. De actie wordt ondersteund door de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie. Geld overmaken? Dat kan op NL42 INGB 0000 0029 50 van MIVA 's-Hertogenbosch.