Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OPEN HUIS IN TALENT FACTORY AAN BERGSTRAAT IN LIEMPDE

'Zelfvertrouwen groeit door muziek'

HENK VAN WEERT

Kinderen onder professionele begeleiding laten ontdekken wat hun talenten zijn op het gebied van zang en dans. Dat is de drijfveer van The Talent Factory in Liempde. Medio september start een nieuwe cursus van zestien weken die uitmondt in het muziektheaterstuk 'Tienertoer'. Woensdag 6 september kan iedereen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar meedoen aan een gratis proefles.

Via een persoonlijk leerplan, waarin de jonge cursisten samen met hun docent hun doel uitstippelen, wordt tijdens de wekelijkse lessen toegewerkt naar de voorstelling die ergens in januari wordt opgevoerd. ,,De piketpaaltjes waarlangs dat traject plaatsvindt worden uitgezet, maar de definitieve invulling volgt gedurende de lessen", vertelt Kees Berkelmans die samen met Miranda van Engelshoven het initiatief nam voor The Talent Factory. De opleiding is gevestigd in een bedrijfspand aan de Bergstraat in Liempde waar vanaf 13 september elke woensdag van 18.30 tot 20.30 uur les wordt gegeven.

Het lesgeld bedraagt negen euro per uur. ,,De kosten zijn veel hoger, maar door onder meer het bedrijfsleven aan te spreken, kunnen we de eigen bijdrage beperken. Bovendien moeten cursisten zelf een sponsor zoeken; dat is ook weer goed om zich als cultureel ondernemer te leren ontplooien", stelt Berkelmans.

ZANG EN DANS

Meer dan afgelopen seizoen wordt tijdens de komende cursus de nadruk gelegd op de combinatie van zang en dans. ,,Het is prachtig om te zien hoe de muzikale vorming bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van de persoonlijkheid van kinderen. Jeugd die schuchter binnenkomt, krijgt écht zelfvertrouwen door de lessen. Ook afgelopen seizoen hebben we daarvan weer mooie voorbeelden gezien. Bijvoorbeeld tijdens de afsluiting van spiegeltent Bon Salon in kasteelpark Stapelen, waar diverse cursisten eind juni een solo-optreden verzorgden."

Belangstellenden voor de nieuwe talentenklas van The Talent Factory kunnen woensdag tussen 18.30 en 20.30 uur vrijblijvend binnen lopen tijdens het open huis aan de Bergstraat 11. Aanmeldingsformulieren zijn te vinden op www.talentfactory.nl.

FOTO BOVEN: Een van de cursisten van The Talent Factory in actie tijdens de afsluiting van spiegeltent Bon Salon, afgelopen juni. (Foto: Peter de Koning).


SUB-cursussen voor mensen met een uitkering

Hatha yoga, computerles voor zowel beginners als gevorderden, kleding maken, bloemschikken en creatieve workshops. Dat is een greep uit de cursussen die Stichting Uitkeringsgerechtigden Boxtel (SUB) vanaf september aanbiedt in gemeenschapshuis De Rots.

Dankzij subsidie van de gemeente Boxtel organiseert SUB cursussen voor mensen met uitkering. Daarbij gaat het onder meer om AOW, WAO, ABW, Wajong en WWI. Komende week kunnen belangstellenden zich inschrijven. Daarvoor zijn ze maandag 21 en woensdag 23 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur welkom in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummers (0411) 67 51 88 en 68 39 03.

Boxtel

Toneelworkshop

Om te ervaren hoe leuk toneelspelen is, kunnen leden en niet-leden van KBO Boxtel donderdag 31 augustus deelnemen aan een speciale workshop. Regisseur Ria Willers van toneelclub Nooit Gedacht uit Lennisheuvel geeft in gemeenschapshuis Orion uitleg over verschillende aspecten van toneelspelen. Aanmelden voor 22 augustus is mogelijk via telefoonnummer (0411) 67 41 68 of e-mail: casparwillers@zonnet.nl.

Bierproeverij KBO

Voor bierliefhebbers en andere belangstellenden organiseert KBO Boxtel op zaterdag 26 augustus een bierproeverij bij café N9NE aan de Parallelweg Zuid in Boxtel. Naast het proeven van enkele biertjes krijgen deelnemers diverse hapjes voorgeschoteld. De kosten bedragen 15 euro, opgeven is mogelijk bij Toos Bosveld, telefoonnummer (0411) 67 43 08 of e-mail toosbosveld@ziggo.nl.