Peter (links) en Erik Verzijden verheugen zich op een nieuwe editie van het Summer Trophy Toptoernooi bij MEP. Peter is hoofdsponsor, broer Erik coacht het eerste mannenteam van de Boxtelse hockeyclub. (Foto: Peter de Koning).
Peter (links) en Erik Verzijden verheugen zich op een nieuwe editie van het Summer Trophy Toptoernooi bij MEP. Peter is hoofdsponsor, broer Erik coacht het eerste mannenteam van de Boxtelse hockeyclub. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

MEP-BOEGBEELDEN PETER EN ERIK VERZIJDEN HECHTEN VEEL WAARDE AAN TOERNOOI

Tophockeytoernooi cruciaal in voorbereiding

MARC CLEUTJENS

Het sportpark van MEP biedt vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus plaats aan een nieuwe editie van het jaarlijkse Summer Trophy Toptoernooi. Het evenement, dat jarenlang bekend stond als het Babydump-toernooi, wordt dit jaar voor de tweede keer gesponsord door Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden. Een toevalstreffer omdat de businessclub van MEP een loting houdt die de naamgever van het Summer Trophy Toptoernooi aanwijst. ,,En dit jaar rolde mijn bedrijf dus voor de tweede keer op rij uit de bus", stelt Peter Verzijden (51).

Met broer Erik (49) mag de fysiotherapeut gerust een boegbeeld binnen de Boxtelse hockeyclub genoemd worden. Beide mannen werden op jonge leeftijd lid van MEP, doorliepen zo'n beetje alle vertegenwoordigende elftallen en speelden zelfs een kleine tien jaar samen in het eerste mannenteam, in de hoofdklasse én de overgangsklasse. ,,In onze jaren was het Babydump-toernooi al een begrip bij MEP", weet Peter. ,,Er kwamen in die jaren altijd veel sterke hoofdklasseteams, zoals Kampong. En natuurlijk prima buitenlandse tegenstanders waar we ons erg op verheugden. Het waren de eerste serieuze krachtmetingen van het nieuwe seizoen."

De teams sloegen allemaal hun tenten op in en rond Boxtel. Ze verbleven in kampeerboerderij Heesemanshoeve of groepsaccommodatie Zonnewende. Anderen kozen voor hotel De Witte (Van der Valk - red.) in Vught.

IDEALE GRAADMETER

Erik geeft aan dat het huidige Summer Trophy Toptoernooi weer enkele jaren een goede status heeft. ,,Teams staan niet meer in de rij om te komen omdat er heel veel toernooien worden gehouden", zegt de trainer-coach van het eerste mannenteam. ,,Vroeger was er een wachtlijst, nu gebruiken we ons grote netwerk om leuke tegenstanders uit te nodigen."

En dat is gelukt, meent Erik. Hij is blij met de komst van streekgenoot Hopbel uit Schijndel waartegen een heuse derby gespeeld wordt en is opgetogen over de selectie die Oranje Rood uit Eindhoven gaat afvaardigen. ,,Omdat het EK momenteel gehouden wordt, komen alle spelers die niet in Oranje staan naar Boxtel." Ede werd uitgenodigd nadat met dit team werd kennisgemaakt in de strijd om de Silver Cup. MEP verloor in de bekerstrijd de finale.

De mannenteams spelen tijdens het toernooi een kleine competitie, die op zondagmiddag wordt afgesloten met een finale en twee troostfinales. MEP 1 neemt het in de poule op tegen Hopbel en Terriërs (Heiloo). Het minder sterk bezette vrouwentoernooi biedt uitsluitend onderlinge wedstrijden. De selectie van MEP gaat spelen tegen Tilburg, Terriërs en Rotterdam.

,,Het Summer Trophy Toptoernooi is cruciaal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen", meent Erik. Net als de vrouwenselectie zijn hockeymannen begin augustus begonnen met trainen. ,,Halverwege die voorbereiding is het een ideale graadmeter. En een hele belangrijke, omdat ik na het toernooi mijn definitieve selectie bekend zal maken. Er hangt dus écht iets van af voor de jongens."

FYSIOTHERAPIE

Peter is opgetogen dat de naam van zijn bloeiende fysiotherapiepraktijk aan de Baandervrouwenlaan dit jaar opnieuw aan het toernooi is verbonden. ,,Echt een mazzeltje", lacht hij. ,,Sinds vorig jaar verkoopt de businessclub loten aan haar leden en is het dus afwachten welk bedrijf als hoofdsponsor wordt aangewezen. Dat we dit jaar opnieuw uit de bus zijn gerold, is erg leuk."

De fysiotherapeut was tot vorig seizoen onder meer als manager verbonden aan het eerste mannenteam dat door zijn broer Erik wordt gecoacht. Mede door blessureleed doet hij een stapje terug. ,,Maar ik blijf natuurlijk verbonden aan mijn club en dit team", benadrukt Peter. Ook als eigenaar van FMC Verzijden. ,,Onze sportfysiotherapeut Samira Fremouw is nauw betrokken bij de trainingen van de mannen. Ze beoordeelt trainingsresultaten, analyseert de hartslag en het herstel tijdens de shuttlerun." Erik is blij met die steun. ,,Op die manier kan veel deskundigheid aan de trainingen worden toegevoegd."

Beide broers rekenen komend weekeinde op veel toeschouwers in sportpark Molenwijk. De schoolvakantie is bijna voorbij en de meeste hockeyliefhebbers zijn weer thuis. Erik: ,,Bovendien trainen veel van mijn jongens jeugdteams. Ik reken erop dat ze allemaal naar hun trainers komen kijken."

PROGRAMMA

Het programma van het Summer Trophy Toernooi ziet er komend weekend als volgt uit. Alle wedstrijden worden gespeeld op de accommodatie van MEP in sportpark Molenwijk.

Vrijdag 25 augustus

Mannen: MEP - Hopbel        19.00

Mannen: Ede - Oranje Rood        20.30

Zaterdag 26 augustus

Vrouwen: MEP - Tilburg        10.00

Mannen: Ede - Schiedam        11.30

Mannen: Hopbel - Terriërs        13.00

Vrouwen: Tilburg - Terriërs        13.15

Mannen: Schiedam - Oranje Rood        15.00

Mannen: MEP - Terriërs        16.30

Vrouwen: MEP - Terriërs        18.00

Zondag 27 augustus

Vrouwen: Rotterdam - Terriërs        10.00

Mannen: troostfinale nummers 2        11.30

Vrouwen: MEP - Rotterdam        13.00

Mannen: troostfinale nummers 3        13.15

Mannen: finale        14.30

Vrouwen: Terriërs - MEP        16.00