Eerder deze maand trakteerde de afdeling Liempde van De Zonnebloem mensen met een lichamelijke beperking opnieuw op een leuk uitstapje naar de kermis. Dat werd mede mogelijk gemaakt door de exploitanten van de diverse attracties. (Foto: Albert Stolwijk).
Eerder deze maand trakteerde de afdeling Liempde van De Zonnebloem mensen met een lichamelijke beperking opnieuw op een leuk uitstapje naar de kermis. Dat werd mede mogelijk gemaakt door de exploitanten van de diverse attracties. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

DE OVERSTEEK KIEST CONTINUROOSTER

Nieuwe openingstijden Bieb op School Liempde

MARC CLEUTJENS

De openingstijden van de Bieb op School in Liempde zijn met ingang van het nieuwe schooljaar aangepast. Aanleiding voor het besluit is dat basisschool De Oversteek met ingang van maandag 28 augustus overstapt op een continurooster.

Bij een continurooster blijven de leerlingen tussen de middag op school en gaan ze niet meer naar huis. De Bieb op School is vanaf komende week geopend op maandag van 13.00 tot 15.00 uur, op woensdag van 12.00 tot 14.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur.


Collecte voor Zonnebloem in Liempde

In de week van 27 augustus tot 2 september collecteren vrijwilligers voor plaatselijke activiteiten ten behoeve van gasten van De Zonnebloem.

Volgens voorzitter Willy van Zuijlen wordt geld ingezameld voor het organiseren van onder meer een filmmiddag, een beautydag, de paasviering, een bezoek aan de Heilige Eik in Oirschot, de avonddriedaagse voor rolstoelers, een kermisbezoek (foto rechts), een picknick, de jaarlijkse zieken- en ouderendag, een modeshow en de kerstviering.

Van Zuijlen: ,,De Zonnebloem is bedoeld voor personen met een lichamelijke beperking en streeft bij haar dagactiviteiten naar een laagdrempelige toegankelijkheid voor de gasten. Mede dankzij bijdragen die we ophalen tijdens de collecte lukt dit tot op heden vrij aardig." De voorzitter geeft aan dat de opbrengst van de collecte volledig in Liempde besteed wordt.

Volgens vrijwilliger Tony van Bergen wordt tot de kerstvakantie een proef gehouden met een avondopenstelling. Daartoe is besloten omdat in de Bieb op School ook boeken voor volwassenen geleend kunnen worden. Met uitzondering van schoolvakanties kunnen leesliefhebbers elke woensdag van 18.30 tot 19.30 uur in de bibliotheek terecht.

Mensen die meer willen weten over de Bieb op School, kunnen er tijdens openingstijden terecht. De vrijwilligers staan klaar om alle vragen te beantwoorden.