Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ALBERT PEIJNENBURG OPENT NIEUW BEDRIJF IN BOXTEL

'Verzuimbegeleiding op maat bieden'

MARC CLEUTJENS

Met Peijnenburg Verzuimbegeleiding heeft de Boxtelse ondernemer Albert Peijnenburg onlangs een tweede bedrijf geopend. In een nieuw kantoorpand op de hoek van de Mijlstraat en de Van Salmstraat, dat deel uitmaakt van het grote Zinkunie-complex, gaan Peijnenburg en Michel Verhoeven zich met twee partners voornamelijk richten op verzuimbegeleiding. Peijnenburg Re-integratie blijft gehuisvest aan de Molenstraat in het centrum van Boxtel.

Met Seline van der Reest, Patrick Hendriks en Michel Verhoeven maakt Peijnenburg naar eigen zeggen 'een logische stap' naar een tweede bedrijf. Dat borduurt voort op de activiteiten die de vijftien medewerkers van Peijnenburg Re-integratie momenteel verrichten. Ze zetten zich in de hele provincie Noord-Brabant voor zo'n 450 cliënten in voor de terugkeer in het reguliere arbeidsproces. ,,Dat doen we met maatwerk waardoor veel werkgevers in een grote regio voor ons kiezen", vertelt de Boxtelse ondernemer, die vorig jaar genomineerd was voor de Boxtelse Ondernemers Trofee.

Hij vervolgt: ,,Cliënten die bij ons aankloppen, hebben eigenlijk maar één hulpvraag: 'Hoe kom ik weer aan werk?'. Daar zetten we ons voor in en dat doen we met intensieve trajecten en degelijke begeleiding door jobcoaches, soms wel vijf jaar lang." De afgelopen jaren zijn ook zogenaamde tweede spoortrajecten een steeds belangrijker onderdeel geworden van Peijnenburg Re-integratie. Daardoor werd ook verzuimbegeleiding een belangrijk onderdeel binnen het werkveld. ,,Als iemand een jaar ziek is, start een proces om ook buiten een bedrijf te kijken naar een geschikte werkplek", vertelt Peijnenburg. ,,Veel werkgevers klopten bij ons aan met de vraag of we ook dat onderdeel voor onze rekening konden nemen."

NAAR LADONK

De oprichter van Peijnenburg Re-integratie werd over de streep getrokken toen vanuit het lokale ondernemersveld een vraag kwam of de verzuimbegeleiding opgepakt zou kunnen worden. ,,Werkgevers die aangesloten zijn bij SPIN informeerden bij Michel en mij of wij een verzuimsysteem op maat konden aanbieden. Met dorpsgenoot Patrick Hendriks, de bedenker van het systeem 'Verzuim onder controle', ben ik aan de slag gegaan en is Peijnenburg Verzuimbegeleiding opgericht. Met Seline en Michel vormen Patrick en ik de partners van dit bedrijf."

Het vinden van een locatie was tamelijk eenvoudig. ,,Mede doordat SPIN-werkgevers om onze diensten vroegen, zijn we gaan zoeken op bedrijventerrein Ladonk en stuitten we op een fraai nieuw pand op een mooie zichtlocatie." Hier gaat het viertal werken, waarbij Van der Reest en Verhoeven aan de slag gaan als casemanagers en cliënten gaan begeleiden. Andere diensten van onder meer arbo-artsen zullen ook in het pand worden aangeboden; de artsen hebben hun eigen spreekkamer. ,,We gaan ook samenwerken met psychologen, ergonomen en fysiotherapeuten en zullen daarbij zoveel mogelijk kiezen voor lokale specialisten", verduidelijkt Peijnenburg.

De Boxtelaar denkt werkgevers met zijn tweede bedrijf nog meer maatwerk te kunnen voorschotelen. ,,Het gaat nu om doorlopende trajecten waarbij begeleiding van begin tot eind mogelijk is."

De ondernemer wil het pand op Ladonk breder inzetten. Zo wordt het een plek waar medische keuringen van vrachtwagenchauffeurs plaatsvinden en bestaat het plan om de terugkeer van Vaccinatiecentrum.nl Den Bosch, voorheen Tropencentrum, te realiseren. Dat was tot enkele jaren geleden gehuisvest in een plaatselijke huisartsenpraktijk en biedt cliënten gelegenheid om vaccinaties te halen of zich te laten informeren over medische vraagstukken in tropische landen.

ONTBIJTSESSIE

Werkgevers die zich aansluiten bij Peijnenburg Verzuimbegeleiding betalen per jaar een vaste bijdrage per medewerker en kunnen zo een beroep doen op de diensten van het Boxtelse bedrijf. Ze gaan gebruik maken van het verzuimsysteem. Ondernemer Peijnenburg houdt dinsdag 29 augustus een ontbijtsessie voor geïnteresseerde werkgevers. In restaurant Molenwijk in het gelijknamige Boxtelse wandelpark ontvangt hij vanaf 08.00 uur gasten voor een presentatie over de mogelijkheden binnen zijn bedrijf. Aanmelden kan nog; stuur een e-mail naar info@peijnenburgverzuimbegeleiding.nl.

FOTO BOVEN: Peijnenburg Verzuimbegeleiding heeft de deur geopend van een nieuw pand aan de Mijlstraat in Boxtel. Albert Peijnenburg (rechts) vormt er een team met Michel Verhoeven (links), Patrick Hendriks en Seline van der Reest. (Foto: Peter de Koning).


Filmavond De Werf

Zorgorganisatie Cello vertoont morgen, vrijdag 25 augustus de film 'De schippers van de Kameleon' in dagcentrum De Werf aan de Nieuwe Nieuwstraat. Naast cliënten, hun familieleden en vrijwilligers van Cello zijn ook andere belangstellenden welkom. De gratis filmvertoning start om 19.00 uur.