Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DRIES ROELVINK ZINGT TIJDENS OPENING OP BREUKELSPLEIN

Boxtel klaar voor zes dagen kermis

MARC CLEUTJENS

Met een ideale mix aan grote en kleine attracties voor jong en oud opent vrijdagavond de jaarlijkse kermis van Boxtel. Op de Markt, in de Rozemarijnstraat en op het Breukelsplein worden ruim dertig vermaakzaken opgebouwd die tot en met woensdagavond zomers vertier bieden. Zanger Dries Roelvink opent de feestelijkheden.

Onder regie van kermisambtenaar Richard Schuurs is de gemeente er ook dit jaar in geslaagd een attractief en gevarieerd aanbod naar Boxtel te halen, inclusief enkele spectaculaire attracties zoals de Heart Breaker en de Hang Over op de Markt en de Eclipse op het Breukelsplein. Stuk voor stuk zinderende attracties die vooral het jonge publiek aanspreken.

De Markt wordt gevuld met Autoscooter, Heart Breaker, Hang Over, draaimolen, Lucky Cranes, fotoschietsalon, Lucky Duck, Pusher, visverkoop, snoepverkoop, oliebollen en suikerspin. In de Rozemarijnstraat is plaats voor een Mini Octopus en worden churros verkocht.

Op het Breukelsplein staan de volgende attracties: Break Dance, Eclipse, Time Trip, Butterfly, Waterballs, Cakewalk, Mini Zweef, Babysport, Flying Circus, Lucky Cranes, lijntrekspel, Flippa Winna, Lucky Duck, Skeeball, visverkoop, suikerspin, snoepverkoop, oliebollen, snackverkoop.

BEVEILIGINGSBEDRIJF

De gemeente Boxtel maakt ook dit jaar weer gebruik van de diensten van een beveiligingsbedrijf dat in de nachtelijke uren toezicht houdt op de kermisterreinen. Er is ook cameratoezicht. Nadat enkele jaren geleden 's nachts vernielingen werden aangericht aan enkele attracties op het Breukelsplein en sprake was van overlast voor omwonenden, wordt een oogje in het zeil gehouden. ,,Sindsdien zijn er bij de gemeente geen gevallen van overlast of vandalisme bekend", laat kermisambtenaar Schuurs weten. ,,Vanwege de preventieve werking die ervan uit gaat is daarom besloten ook dit jaar weer een beveiligingsbedrijf in te schakelen."

De opbouw van de kermis ging in de loop van dinsdag van start op het Breukelsplein, waar de exploitanten van de Break Dance en Eclipse zich als eersten meldden. ,,We komen uit Someren en staan elk jaar graag in Boxtel", vertelde een van de medewerkers van Break Dance. Eclipse was vijf jaar geleden ook te gast in Boxtel en was toen een echte publiekstrekker. Aan een hoge arm worden passagiers razendsnel door de lucht geslingerd.

De Boxtelse kermis wordt morgen, vrijdag 18 augustus om 18.45 uur officieel geopend door zanger Dries Roelvink, die een kort optreden zal verzorgen. Ook een van de leden van het gemeentebestuur is hierbij aanwezig. (Foto: Peter de Koning).

Pagina 10: 'Boxtel wil inwoners kermis met kwaliteit voorschotelen'.