Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TEVREDENHEID BIJ KERMISAMBTENAAR RICHARD SCHUURS

'Boxtel wil inwoners kermis met kwaliteit voorschotelen'

Sinds de gemeente Boxtel de organisatie van de jaarlijkse kermis weer in eigen hand heeft, is sprake van een toename van de belangstelling voor het zesdaagse volksfeest. Onder regie van Schuurs slaagt de gemeente erin elk jaar volop variatie te bieden; de kermisambtenaar is zelf een enthousiast liefhebber en zoekt jaar in jaar uit naar in het oog springende attracties die passen bij de schaal van de kermis in Boxtel. Daarin slaagt hij al enkele jaren; de vroegere kritiek dat de kermis te vaak dezelfde opzet had, is verstomd.

Schuurs zelf is blij dat de geluiden over de kermis positief zijn. ,,Toen de kermisexploitanten zelf de regie hadden, werd elke vierkante meter gevuld en stond geld verdienen centraal. Nu is de kwaliteit van de attracties leidend en kijken we ook naar de inrichting van de kermisterreinen. Met het presenteren van spectaculaire attracties denken we ook de inwoners van Boxtel een attractieve kermis te kunnen voorschotelen." Dit jaar zijn attracties als Eclipse, Hang Over, Heart Break en Break Dance de grote blikvangers.

CONCURRENTIE

De kermisambtenaar steekt niet onder stoelen of banken dat de kermis mede door de economische crisis landelijk moeilijke tijden heeft beleefd. Ook in Boxtel was het soms lastig om exploitanten te vinden die bereid waren voldoende pachtgelden te betalen. ,,Overal lopen de inkomsten terug, in Boxtel zien we dat ook. Maar nu het economisch weer wat beter gaat en mensen meer kunnen besteden, zal de kermis daar op termijn ook weer van profiteren."

Horecaondernemer Richard Strik, tevens voorzitter van de afdeling Boxtel van Koninklijke Horeca Nederland, gaf deze week aan dat hij en zijn collega's uitkijken naar de kermis. ,,De kermis is erg van het weer afhankelijk, maar doorgaans is het gezellig druk in Boxtel." De uitbater van Kwalitaria aan de Kruisstraat bespeurt dat kermissen onder druk staan, onder meer door concurrentie van meerdaagse festivals die vrijwel elk zomerweekend gehouden worden. ,,In Boxtel doen we er echter alles aan om het publiek zes gezellige dagen te bieden, op de kermis en op het terras."

DRIES ROELVINK

De opening van de kermis wordt morgen, vrijdag 18 augustus om 18.45 uur verricht door zanger Dries Roelvink. ,,Elk jaar zoeken we naar een leuke act waarmee we de kermis kunnen starten", licht kermisambtenaar Schuurs toe. ,,Dit jaar kwam Dries Roelvink op ons pad. We hebben wat filmpjes bekeken en contact gezocht. Hij is een bekende in de wereld van de Nederlandstalige muziek en een vent die voor veel gezelligheid kan zorgen."

Roelvink (1959) werd geboren in de Jordaan en beleefde zijn doorbraak in een reclame van de ANWB, waarin hij te zien was in een gele zwembroek. Inmiddels heeft de volkszanger tien cd's en twee dvd's op zijn naam staan en is hij vaak te zien in showprogramma's op tv. In 2015 was hij met zoon Dave en andere familieleden regelmatig te zien in de reallifesoap De Roelvinkjes.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 21 AUGUSTUS

14.00 bezoek bijenhal 't Raathuis in park Molenwijk; ook (klein)kinderen zijn welkom. Aanmelden bij Claudine Daverveld, telefoon (0411) 68 51 38 of e-mail: claudinedaverveld@ziggo.nl.

DINSDAG 22 AUGUSTUS

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

WOENSDAG 23 AUGUSTUS

13.15 fietstocht, vertrek vanaf de Speelmanstraat; een tweede groep vertrekt een kwartier later.

17.00 gezamenlijk eten in eetcafé De Oude Ketting (Bosscheweg); aanmelden tot 20 augustus via telefoonnummer 06-38 93 82 32 of e-mail: henksturkenboom49@gmail.com.

VRIJDAG 25 AUGUSTUS

09.30 eucharistieviering in De Walnoot voor overleden KBO-leden; na afloop is er koffie.

ZATERDAG 26 AUGUSTUS

16.00 bierproeverij bij N9Ne, Parallelweg Zuid 35; aanmelden via telefoonnummer (0411) 67 43 08 of e-mail: aj.bosveld-tiellemans@ziggo.nl.