Vleermuizen zoeken in Kampina

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk is op 15 en 16 september het startpunt van een spannende zoektocht naar vleermuizen. De tocht op 15 september is speciaal voor volwassenen en de dag erna zijn gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar aan de beurt.

Vleermuizen zijn mysterieuze dieren. De gids van Natuurmonumenten zal enthousiast vertellen over het leven van deze zoogdieren. Onder meer het sonarsysteem waarmee ze hun eten opsporen komt ter sprake, maar ook wat ze eten, hoe groot ze zijn en waar ze wonen. In de Oisterwijkse bossen leven dwergvleermuizen, grootoorvleermuizen, watervleermuizen en rosse vleermuizen.

In het tweede deel van de avond gaan deelnemers aan de excursie zelf op zoek naar vleermuizen in het donkere bos. Dat gebeurt met een vleermuisdetector.

Beide avonden beginnen om 19.00 uur bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Aanmelden kan online via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Alle kinderen die meegaan, krijgen na afloop het Doe Boek van Het Groene Woud cadeau.