Afbeelding
Foto:

What's Up, Britt en Matthew?

Dinsdagmiddag 15 augustus, 15.31 uur: de opbouw van de Break Dance is in volle gang. De mannen van het Boxtelse bènkske op de Zwaanse Brug staan natuurlijk te kijken; ze hebben hun zetel tijdelijk verplaatst naar het Breukelsplein waar de kermisbazen één voor één arriveren. Britt (13) en Matthew (14) zijn er ook; de twee Boxtelse tieners verheugen zich op zes dagen kermisplezier. ,,Zullen we samen in de Eclipse gaan?"

Waarom zijn jullie hier? Britt: ,,We vinden het leuk om te zien hoe een kermis wordt opgebouwd. Ik ga elk jaar kijken omdat je dan ook kunt zien welke attracties er allemaal komen. De Break Dance vind ik heel gaaf." Matthew: ,,Ik was vorige week nog op de kermis in Liempde. Best leuk maar een beetje klein. Ik ben in de botsauto's geweest en in een soort draaiende bank."

Welke attracties wil je graag in Boxtel zien? ,,Matthew: ,,De Booster vind ik echt heel vet. En ik vind die Eclipse wel gaaf die ze aan het opbouwen zijn. Zou die hoog gaan?" Een YouTube-filmpje laat zien dat de machine helse rondjes maakt en de passagiers met hoge snelheid door de lucht slingert. ,,Oh, dat durf ik wel", lacht Matthew nuchter. Tegen Britt: ,,Zullen we er samen in gaan?" Britt aarzelt even. ,,Ik denk dat ik dat wel durf..." Britt hoopt op de komst van de cakewalk en de botsauto's en is fan van de rups. ,,Dan kun je zo'n flos vangen en mag je nog een keer. Gratis!"

Houden jullie alleen van draaiende attracties of ga je ook gokspelletjes doen? Matthew: ,,Ik vind die grijpers wel leuk. Vorig jaar heb ik van alle gespaarde punten een zakmes gewonnen." Britt vertelt dat ze geen kermis kan vieren zonder oliebollen. ,,Het liefst ga ik elke dag naar huis met oliebollen", lacht ze.

Met wie gaan jullie naar de kermis? ,,Met Britt", zegt Matthew. ,,Jazeker", lacht ze. ,,Ik ga ook met andere vrienden. En met mijn nieuwe klasgenoten van het Baanderherencollege. Ik ga na de zomervakantie naar de brugklas en we hebben al een klassen-app. We gaan met andere kinderen afspreken en samen naar de kermis. Leuk hè?"

En als de kermis woensdag na is afgelopen? ,,Dat is altijd best jammer", vindt Matthew. Britt: ,,Na de kermis verlang ik alweer naar de kermis van volgend jaar. Maar ach, eerst is het nog carnaval. En dat is ook altijd heel gezellig." (Foto: Marc Cleutjens).