EVERT LANS START ZAAK IN CROONPASSAGE

Speciaalzaak voor e-bikes met werkplaats én eigen klaslokaal

MARC CLEUTJENS

Medio september krijgt hij de sleutel. En nog voor de jaarwisseling hoopt Evert Lans in de Croonpassage zijn eigen speciaalzaak in e-bikes te openen. De naam: Elanbikesupport. De Boxtelse ondernemer, die onder meer werkzaam was bij de vroegere rijwielzaak Van Rooij aan de Markt, combineert in zijn winkel de verkoop van e-bikes met reparaties en seminars over fietsonderhoud.

Lans heeft een bijzonder concept ontwikkeld waarmee hij in Boxtel wil uitpakken. ,,Het winkelpand is gelegen op de hoek van de Markt en de Croonpassage en leent zich uitstekend voor mijn ideeën", vertelde de ondernemer deze week. ,,Het krijgt een industriële uitstraling en gaat eruit zien als een échte werkplaats. Mensen die passeren en door de etalage naar binnen kijken, zien het ambacht van de rijwielhersteller. Natuurlijk komt er ook een verkoopruimte voor e-bikes." Lans onderstreept dat hij alleen gaat richten op e-bikes. ,,Nog steeds een groeimarkt, en zeker niet alleen voor senioren", stelt de Boxtelaar die onder meer doelt op woon-werkverkeer.

SEMINARS

Opvallend is dat in Elanbikesupport ook een compleet ingericht klaslokaal komt. Lans wil hier seminars gaan houden over alle facetten van de e-bike. ,,Je kunt denken aan lessen over verschillende soorten e-bikes, maar ook over het onderhoud en het gebruik van de accu." Gebruikers van het klaslokaal kunnen tijdens lessen een kop koffie of thee gebruiken.

Hij overweegt ook andere workshops te gaan aanbieden, bijvoorbeeld voor wielrenners en mountainbikers. ,,In het klaslokaal kan informatie versterkt worden over eenvoudige reparaties, maar ook het onderhoud van de derailleur of het afstellen van remmen."

Lans borduurt met dit initiatief voort op de werkzaamheden die hij de voorbije jaren heeft verricht. Hij was als docent verbonden aan de Tweewieler Academy waar hij onder meer les gaf aan toekomstige rijwielherstellers. Samen met vertegenwoordigers van bekende merken als Gazelle en Shimano leerden ze onder leiding van de Boxtelaar alle fijne kneepjes van het vak.

De Tweewieler Academy maakt deel uit van Innovam, een opleidingsinstituut dat zich voornamelijk richt op mobiliteit. Innovam is verbonden aan Bovag.

VERBOUWING

Zodra de ondernemer de sleutel van zijn pand aan de Croonpassage ontvangt, gaat de verbouwing van start. Die gaat enkele maanden duren omdat het pand momenteel casco is en er nog geen voorzieningen zijn. Lans verwacht rond de feestdagen in december klaar te zijn en de officiële opening van Elanbikesupport te kunnen vieren.