DRUKKE TENNISWEEK IN MOLENWIJK

Superhelden centraal tijdens Open Toernooi De Merletten

De banen van tennisvereniging De Merletten in sportpark Molenwijk zijn vanaf zaterdag 19 augustus negen dagen lang het toneel van het jaarlijkse Open Toernooi De Merletten. Met het thema 'Superhelden en Legends' mogen spelers én toeschouwers zich verheugen op een 'legendarische' week met hoogstaand tennis en veel activiteiten.

,,Het streven is om elk jaar vernieuwend te zijn en zowel spelers als publiek te verrassen. We gaan er echt iets speciaals van maken", belooft toernooileider Casper von Harenberg. Naast een bomvol wedstrijdschema kunnen deelnemers en bezoekers tijdens de toernooiweek hun servicesnelheid meten voor het goede doel. Wie de hardste service slaat, wint een tennisracket. De opbrengst gaat naar Stichting Onbeperkt Tennissen, die zich inzet voor tennissers met een verstandelijke beperking.

Tijdens de toernooiweek worden de deelnemers behandeld als echte superhelden. De mooiste prestaties krijgen een plekje op een 'Wall of Legends'. Via de Facebookpagina 'Open Toernooi Merletten' wordt een livestream vanaf het center court uitgezonden. ,,Een primeur want daarmee zijn we het eerste toernooi in de regio", aldus Von Harenberg.

Ook de toeschouwers worden niet vergeten door de organisatie. ,,Er is dagelijks tennis te zien van het hoogste regionale niveau. Bovendien hebben we een speciale broodjeskaart, op vrijdag een barbecue en Corona-avond en op de finaledag een funcourt voor jong en oud", aldus de toernooileider.

Het Open Toernooi Merletten vindt plaats van 19 tot en met 27 augustus. In het weekend wordt gespeeld tussen 09.30 en 20.00 uur; doordeweeks vanaf 17.00 uur.


Boxtels gilde schiet voor kermiskoning

De gildetuin van Sint-Barbara & Sint-Joris achter het Gasuniecomplex aan het Essche Heike is zondag 20 augustus de plek waar de leden van het plaatselijke schuttersgilde een kermiswedstrijd houden. Met de kruisboog wordt vanaf 14.30 uur geschoten op een houten vogel die op de ruim twaalf meter hoge schutsboom wordt geplaatst.

Naast de leden van het gilde mogen ook partners en andere familieleden meedingen naar het zilveren wisselschild dat de winnaar een jaar lang mag dragen. Vorig jaar eiste jeugdvendelier Sander van Casteren de titel op. De wedstrijd is voor belangstellenden vrij toegankelijk.