Kinderen gaan

weer timmeren

in bouwdorpen

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Traditioneel staat de laatste week van de zomervakantie in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch in het teken van meerdaagse activiteiten voor de jeugd. Timmeren, knutselen, sportieve spellen: ook dit jaar zijn er weer tal van gezellige activiteiten om nog even optimaal te genieten van de laatste dagen van de zomervakantie.

BOXTEL EN LIEMPDE

Op de camping. Dat is het thema van zowel de jeugdvakantieweek in Boxtel als in Liempde. In en rondom brede school De Wilgenbroek in Boxtel kunnen kinderen van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 augustus knutselen, spelen en timmeren. Ook worden sportieve activiteiten georganiseerd. De vierde editie van de Kindervakantieweek wordt afgesloten met een campingdisco en bingoavond.

De organisatie laat weten dat de camping inmiddels is volgeboekt. Mensen die een plekje op de reservelijst willen innemen, kunnen een e-mail sturen naar kindervakantiewerkboxtel@gmail.com.

De Liempdse jeugd is dit jaar welkom van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 augustus. De organisatie heeft een gedetailleerd programma opgesteld voor de jongste en oudste jeugd waarbij ze dagelijks afwisselend werken aan hun eigen bouwdorp en deelnemen aan allerlei spellen. Inschrijven voor de vakantieweek is niet meer mogelijk. Kijk voor het volledige programma op www.jvwliempde.nl.

LENNISHEUVEL

Het vakantiecomité in Lennisheuvel organiseert woensdag 23 en donderdag 24 augustus een bouwdorp met het thema kermis bij gemeenschapshuis Orion. Liefst negentig kinderen uit het dorp hebben zich al opgegeven.

De jeugd kan woensdag van 09.30 tot 14.00 uur naar hartenlust bouwen . 's Avonds is het volgens de organisatie tijd voor 'ont-spanning' tijdens het activiteitenprogramma op het schoolplein van de Sint-Theresiaschool.

De onderbouw is welkom tussen 18.00 en 19.00 uur, de bovenbouw tussen 19.00 en 20.00 uur. De kinderen kunnen dan allerlei spelletjes doen die in het teken staan van kermis. Er komen attracties zoals eendjes vissen en ballen gooien.

Donderdag is de jeugd welkom tussen 13.00 en 17.00 uur. Daarna worden de bouwwerken opgeleverd en wordt het evenement vanaf 17.30 uur feestelijk afgesloten met allerlei optredens.

ESCH

Van maandag 21 tot en met woensdag 23 augustus wordt in Esch aan de Venakkers een heus bouwdorp gerealiseerd door de jeugd van 4 tot en met 13 jaar. Jaarlijks timmeren er zo'n 260 kinderen op los en zijn ongeveer zestig vrijwilligers actief. Het thema van dit jaar is nog een verrassing. Deelnemers zijn dagelijks van 10.00 tot 15.30 uur welkom. Voor de oudste jeugd wordt dinsdag een slaapavond georganiseerd.

De voorverkoop voor bouwdorp Jesch op de Venakkers vindt plaats op zaterdag 19 augustus van 15.00 tot 16.30 uur. De kosten bedragen 4 euro voor een dagkaart en 10 euro voor een passe-partout. Aan de poort is een ticket voor meerdere dagen twee euro duurder.

Kijk voor meer informatie op
www.jesch.nl.