Politie

Boxtelaar (61)

overlijdt na

ernstig ongeval

Een 61-jarige man uit Boxtel is zondagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval in Velddriel. Ook een man van 52 jaar uit Berlicum overleed.

Het ongeval vond volgens de politie plaats op de Hamstraat in Velddriel. De sportauto waarin beide mannen zaten, raakte door nog onbekende reden van de weg. Vervolgens botste het voertuig tegen een boom en kwam in een sloot terecht. De auto vloog meteen in brand; beide inzittenden konden het voertuig niet meer verlaten en zijn volgens de politie ernstig verbrand.

Een zegsman meldde maandag dat officieel nog identificatie moest plaatsvinden. Ook werd maandag nog sporenonderzoek verricht om de toedracht van het ongeval verder in beeld te brengen. Inmiddels is de identiteit van beide slachtoffers vastgesteld.


Waterschap vindt

dode vogels in

Boxtelse Dommel

De laatste dagen zijn diverse dode watervogels aangetroffen in de Dommel in Boxtel. Dat heeft waterschap De Dommel deze week bekendgemaakt.

Op dit moment onderzoeken medewerkers van het waterschap de oorzaak van de sterfte. Een inspectieboot van het waterschap voer dinsdag ook de Dommel in Boxtel af om de situatie volledig in beeld te brengen. Daarbij werden tientallen dode vogels waaronder voornamelijk eenden aangetroffen.

Mogelijk gaat het om botulisme. Het waterschap in Boxtel verwacht daarover op zeer korte termijn uitsluitsel te kunnen geven.