Afbeelding
Foto:

LIEMPDENAAR VAN MIDDEGAAL HOOPT DAT DE PECH VOORBIJ IS

Dramatisch weekend Team Kranenburg

Een weekend om snel te vergeten, zo concludeerde Team Kranenburg na afloop van de twee zijspanraces tijdens het open Nederlands kampioenschap van afgelopen weekeinde. Op het circuit van Assen scheurden de Liempdse zijspanner Jermaine van Middegaal en rijder Wiggert Kranenburg rap over het asfalt maar vielen uiteindelijk tijdens beide wedstrijden uit..

Teleurgesteld was Liempdenaar Van Middegaal na afloop van de races in Assen: ,,Dit was een weekend om snel te vergeten. Vrijdag hebben we alleen maar problemen gehad met ons watersysteem waardoor we de vrije trainingen konden weggooien. Vóór de kwalificatie hebben we het systeem drie keer ontlucht omdat de motor temperatuurproblemen bleef vertonen."

TEMPERATUURPROBLEMEN

Tijdens de eerste rondes van de kwalificatiewedstrijd op vrijdag stak dit probleem weer op. Het tweetal negeerde dit om toch een tijd neer te kunnen zetten en eindigde daardoor op plaats 16. ,,Hier horen we niet te staan en waren daardoor ook niet tevreden", aldus Van Middegaal.

Vrijdagavond besloten Van Middegaal en Kranenburg het motorblok om te wisselen zodat ze konden zien of het probleem lag aan het watersysteem of het blok zelf. De volgende ochtend startten ze de tweede kwalificatiewedstrijd in de regen. Van Middegaal: ,,Alles voelde goed en de temperatuur bleef zoals die moest zijn. Zo konden we toch nog wat lekkere rondes rijden."

EERSTE RACE

Diezelfde middag stond de eerste race voor het open Nederlandse kampioenschap op de planning. Vol goede moed en met vertrouwen in het motorblok dook de combinatie razendsnel de eerste bocht in en kwam op de achtste plaats. Zoals altijd is het dringen geblazen aan het begin van de race. Het raceduo kwam in de verdrukking waardoor coureur Kranenburg van het gas af moest. Dit koste hen een aantal plaatsen. Drie rondes lang ontstond er echter een mooi gevecht met vier andere teams. Maar die strijd was van korte duur. De motor begon te sputteren bij het uitkomen van de bekende Geert Timmer-bocht. Uiteindelijk kwam de zijspan op de beruchte veenslang tot stilstand: einde wedstrijd. ,,We zijn de hele zaterdagavond bezig geweest om alle olie van de motor te ontdoen, alles door te spoelen en het ander blok terug te hangen."

TWEEDE WEDSTRIJD

Vanwege alle drukte op de baan, kwamen Van Middegaal en Kranenburg laat aan op het circuit. Zij moesten daardoor starten vanaf plek 24. Maar wederom had de zijspan weer een uitstekende start. Binnen enkele bochten haalde de formatie meer dan tien teams in. Het duo reed op de twaalfde stek maar wederom gooide motorpech roet in het eten. Van Middegaal: ,,Het temperatuurprobleem begon alweer op te spelen en het water spoot er weer uit." Van Middegaal klopte daarom af om verdere schade te voorkomen. Wederom was het een ongelukkig einde voor de zijspanracers.

Wellicht hebben ze op de racebaan in het Duitse Oscherleben meer geluk. Na een korte stop vinden daar namelijk begin september weer twee races plaats in het teken van het open Nederlandse kampioenschap. Van Middegaal: ,,Nu hopen dat de pechvogels beginnen aan hun wintertrek en ver van ons vandaan vliegen."

FOTO BOVEN: Team Kranenburg wordt dit seizoen geteisterd door pech, ondanks veelbelovende uitgangsposities tijdens de wedstrijden. Zo viel de combinatie begin juli ook al uit tijdens een van de twee wedstrijden op het circuit van het Belgische Zolder. (Foto: Team Kranenburg).


ODC opent seizoen

tegen Were Di

Derdeklasser ODC opent de nieuwe voetbaljaargang zondag 3 september met een thuiswedstrijd tegen Were Di uit Tilburg.

Het duel tegen Were Di is de eerste wedstrijd in de bekercompetitie. De Tilburgers komen eveneens uit in de derde klasse. ODC 2, ODC 4 en ODC 6 spelen alle drie thuis tegen een team van Boxtel. ODC 7 en ODC 8 nemen het in sportpark Munsel eveneens op tegen een team van Boxtel.

Na afloop van het bekerduel tussen ODC en Were Di is er disco in kantine De Boemerang van sportpark Molenwijk.