Afbeelding
Foto: Janne Ariëns

BLOX-DUO IN ACTIE TEGEN KINDERKANKER

Tweehonderd kilometer samen skeeleren brengt drie mille op

Janne Ariëns van volleybalclub Blox uit Boxtel is afgelopen weekeinde samen met teamgenoot Heidi van Pinxteren en enkele anderen vanuit haar woonplaats naar het Friese Wolvega gereden. Daar woont sinds kort een andere medespeelster: Hester. Sportief als ze zijn, kozen voor een alternatief vervoermiddel: skeelers. Met hun ruim 200 kilometer lange tocht zamelden ze bijna 3.000 euro in voor de strijd tegen kinderkanker.

Het idee voor de langeafstandstocht ontstond na de laatste competitiewedstrijd van Janne's team van volleybalclub Blox. Hester Rohaan, een van de speelsters, is deze zomervakantie met haar vriend naar Wolvega verhuisd en teamgenoot Heidi gaf aan naar haar toe te willen skeeleren. Janne, eerder actief in de skeelersport, besloot mee te rijden ter ondersteuning. Ook een vriend van Heidi sloot zich aan, net als twee bekenden op de fiets.

Omdat Heidi een stiefzoontje heeft die als gevolg van een tumor een levertransplantatie moest ondergaan, kozen ze ervoor met de skeelertocht geld in te zamelen voor de strijd tegen kinderkanker. Uiteindelijk vertrok vrijdagochtend een ploeg van zes mensen uit Boxtel, waarvan één de volgauto bestuurde. Na afloop van die eerste dag was het team al halverwege, maar met name de laatste 25 kilometer waren zwaar", meldde Janne in een artikel dat werd gepubliceerd op Schaatsen.nl. Zaterdag volgde een etappe van 59 kilometer; zondag bereikte de groep het einddoel na 48 kilometer.

Gisteren stond de teller van de inzamelingsactie op 2.970 euro, maar nog tot en met 24 augustus kan geld worden overgemaakt via www.doneeractie.nl/skeeleren-voor-kinderen-met-kanker/-1663.

FOTO BOVEN: Samen met drie anderen reden Janne Ariëns en Heidi van Pinxteren, twee volleybalsters van de Boxtelse club Blox, afgelopen weekeinde op skeelers naar hun teamgenootje Hester Rohaan. Die woont sinds kort in het Friese Wolvega.