Mauri van de Wetering aan de bal voor PSV. De Liempdse voetbalster heeft haar contract met de Eindhovense club verlengd en is een van de vaste waarden van het succesvolle vrouwenteam. (Foto: Hans Verberk).
Mauri van de Wetering aan de bal voor PSV. De Liempdse voetbalster heeft haar contract met de Eindhovense club verlengd en is een van de vaste waarden van het succesvolle vrouwenteam. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VROUWENTEAM MAAKT ZICH OP VOOR NIEUW SEIZOEN

Van de Wetering verlengt contract PSV

Het eerste vrouwenteam van PSV weet zich ook tijdens de komende voetbaljaargang verzekerd van de diensten van Mauri van de Wetering. De Liempdse voetbalster zette vrijdag haar handtekening onder een nieuwe verbintenis met de Eindhovense club.

In aanwezigheid van PSV-directielid Peter Fossen zette niet alleen Van de Wetering haar handtekening onder een nieuw contract, maar werd ook een verbintenis getekend met Lucie Akkerman nieuwkomer Kristina Erman. De Liempdse maakt al enkele jaren deel uit van de hoofdmacht van PSV, waarmee ze meerdere successen boekte.

Momenteel bereidt Van de Wetering zich met haar team voor op het nieuwe seizoen. De eerste officiƫle oefenwedstrijd tegen de amateurs van SV Someren werd glansrijk gewonnen met 6-0. Ze speelde negentig minuten mee. Morgen, vrijdag 18 augustus oefenen de vrouwen van PSV tegen KRC Genk, een week later wordt op vrijdag 25 augustus een testmatch gespeeld tegen de vrouwen van RSC Anderlecht.

INTERNATIONALS

Voor de camera's van PSV TV vertelde Van de Wetering dat ze met vertrouwen uitkijkt naar het nieuwe seizoen, waarin de oud-speelster van DVG, ODC, Willem II en VVV Venlo prijzen wil pakken.

De Liempdse, routinier en een van de sterkhouders van de Eindhovense formatie, gaf aan dat PSV een sterk team heeft dat de komende periode weer op volle sterkte komt als alle internationals terugkeren. Die veroverden enkele weken geleden het Europees kampioenschap door in de finale inde Grolsch Veste in Enschede te winnen van Denemarken.

Een van de Europese kampioenen, coryfee Kika van Es, was afgelopen week als toeschouwer in Someren present bij de eerste oefenwedstrijd van PSV.

De vrouwenvoetbalcompetitie start vrijdag 1 september met de uitwedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. Vrijdag 8 september is de eerste thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.