Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SINGER-SONGWRITER IN DE STUDIO MET ROGIER PEERLINGS

Dennis Wels presenteert nieuw album

MARC CLEUTJENS

Dennis Wels heeft de pen weer opgepakt. De Boxtelse singer-songwriter die de voorbije jaren meerdere albums in eigen beheer uitbracht, presenteert in de herfst een nieuwe langspeler: 'My belle black ocean'. Als prelude verscheen deze week de single 'Damage Done' die verkrijgbaar is via bekende downloadsites als Spotify en iTunes.

Wels' luisterliedjes passen in de rijke traditie van de Amerikaanse muziekcultuur. In het verleden verraste hij met meerdere albums met fraaie nummers. ,,De afgelopen jaren was ik vaker betrokken bij leuke projecten zoals DesdeKunst en speelde ik even bij de coverband Gazzerop. Ook wilde ik met Charlotte Pennings een show in Podium Boxtel verzorgen, maar helaas kon dat niet doorgaan. Misschien pakken we draad later weer op. Nu werd het tijd om weer de studio in te duiken en alle liedjes die ik heb geschreven ook daadwerkelijk op te nemen."

Wels neemt op het nieuwe album alle instrumenten voor zijn rekening en verzorgt ook de tweede stem. ,,Best een uitdaging, maar ook heel bijzonder om zo aan een nieuwe plaat te werken."

TREURIG

Terwijl de single 'Damage Done' al beschikbaar is, wordt in Amsterdam de laatste hand gelegd aan het album dat Wels in de herfst uitbrengt. ,,Ik werk samen met Rogier Peerlings, die ook uit Boxtel komt en in Amsterdam een studio heeft. Via zijn contacten hoop ik in de laatste maanden van het jaar ook wat optredens in de Randstad te kunnen boeken, bijvoorbeeld in Amsterdam en Utrecht."

Peerlings is lokaal bekend van zijn betrokkenheid bij de Iers-Boxtelse volksmuziekgroep Acting The Maggot waarin hij samen speelt met Maarten de Gans. Ook vormt hij met De Gans het duo Rutger en Die Rooie, dat regelmatig optredens verzorgt.

Wels vertelt dat zijn nieuwe album 'My belle black ocean' bestaat uit 'treurige luisterliedjes'. ,,Voor de vrolijke noot hoef je bij mij niet aan te kloppen", grinnikt de singer-songwriter, die thuis is in het bluesgenre. ,,De albumtitel blinkt niet uit in vrolijkheid en dat doet ook de titel van de single niet. Ik ben niet de man van de opgewekte nummers, maar ben thuis in de blues. Net zoals een van mijn grote voorbeelden, Tom McRae."

NIEUWE ADRESJES

Na het verschijnen van de nieuwe digitale langspeler - Wels aarzelt nog of de plaat ook op cd moet verschijnen - zet de Boxtelaar een promotiecampagne op die hem onder meer naar enkele radiostations brengt. In oktober, november en december rekent hij op een aantal optredens in muziekcafés. ,,Het nadeel is dat ik enkele jaren uit beeld ben geweest en veel kroegen zijn verdwenen. Ik moet dus nieuwe adresjes zoeken waar muziekliefhebbers mijn blues willen horen."

FOTO BOVEN: Dennis Wels gefotografeerd bij een knisperend haardvuur, buiten bij Podium Boxtel waar hij in 2015 optrad tijdens de Uitmarkt. (Foto: Peter de Koning).