Afbeelding
Foto: Kunstlicht99

TENTOONSTELLING DOOR KUNSTLICHT99

'Goede Sier': exposeren met verrassend materiaal

Met de titel Goede Sier exposeert kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 in galerie Le Garage volgende maand sieraden van Nina Pjevac en mode van Agnes van Dijk. In september is publiek elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur welkom op het adres Prins Hendrikstraat 43. Vrijdag 1 september opent de tentoonstelling om 17.00 uur.

De in Zagreb geboren Pjevac (1962-2016, foto onder) maakte sieraden van gerecyclede materialen. Onder haar handen veranderde industrieel 'afval' in elegante, minutieus samengestelde sieraden. Haar werk werd tentoongesteld in binnen- en buitenland. Telefoonchips, elektroweerstandjes, roestvrijstalen sluitringen, rubber afdichtringen, medische siliconenslangen, elektronica-krimpkous: werkelijk alles wist de kunstenares middels parels, halfedelstenen, zilver of titanium tot draagbare kunst te veredelen.

Voor haar modeontwerpen maakt ook Van Dijk (1962) gebruik van verrassende materialen: van mosselschelpen en koolbladeren tot pauwenveren. Haar creaties houden het midden tussen mode en beeldende kunst. Van Dijk, die aan de modevakschool en kunstacademie studeerde, ontwerpt onder meer voor het gezelschap Lichtstad Revuetheater; foto's van haar werk stonden in diverse bladen, waaronder Vogue. Ook exposeerde ze in het Van Abbemuseum en tijdens de Dutch Design Week, beide in Eindhoven.


Bierproeverij KBO

Voor bierliefhebbers en andere belangstellenden organiseert KBO Boxtel op zaterdag 26 augustus een bierproeverij bij café N9NE aan de Parallelweg Zuid in Boxtel. Naast het proeven van enkele biertjes krijgen deelnemers diverse hapjes voorgeschoteld. De kosten bedragen 15 euro, opgeven is mogelijk bij Toos Bosveld, telefoonnummer (0411) 67 43 08 of e-mail toosbosveld@ziggo.nl.