Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GILDE BIEDT MANTELZORGERS EEN MIDDAGJE ONTSPANNING

Even uit de dagelijkse sleur van helpen

Liefst 35 mantelzorgers werden zaterdagmiddag door het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris getrakteerd op een middagje ontspanning. In de gildetuin aan het Essche Heike was er volop gelegenheid om elkaar tijdens diverse spelletjes te ontmoeten. Ook werden de kruis- en handboog ter hand genomen om, onder begeleiding van een gildebroeder, pijlen op een doel te schieten.

In een ongedwongen sfeer gezellig wat buurten. Even los komen van de vaak dagelijkse zorg voor een naaste of buurtbewoner. Dat is de opzet van de mantelzorgmiddag die het Boxtelse gilde zaterdag voor het derde jaar organiseerde in samenwerking met gemeente Boxtel en welzijnsorganisatie ContourdeTwern. ,,Het is fantastisch te zien hoe de mensen genieten van zo'n middagje. Iedereen die zich had aangemeld, kwam opdagen en bleef tot het eind", vertelde Marieke Dijkshoorn, die het Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern coördineert. Ze is vol lof over het initiatief dat het gilde in 2015 nam. Net als wethouder Marusjka Lestrade die de bijeenkomst namens het gemeentebestuur bijwoonde. Ze meldde via Facebook dat het een erg leuke middag was. ,,En op het prachtige schietterrein waan je jezelf bijna op vakantie." Met de kruisboog schoot de wethouder een grote bal van de ruim twaalf meter hoge schutsboom. En dat lukte haar in één keer, net als mantelzorgcoördinator Dijkshoorn overigens.

Ook gildehoofdman Jacques Habraken keek met tevredenheid terug op de mantelzorgmiddag. ,,Als broederschap willen we graag iets voor Boxtel betekenen. Jaarlijks schenken we 750 euro aan een goed doel. Dit jaar was dat de afdeling dagbehandeling van verpleeghuis Liduina. Maar naast geld geven, is het ook fijn om zelf de handen uit de mouwen te steken en mensen een plezier te doen. Dat geeft extra voldoening."

De mantelzorgers werden ontvangen met koffie en gebak. Daarna werd niet alleen geschoten met bogen, maar stonden ook diverse oud-Hollandse spelletjes op het programma.

FOTO ONDER: Marieke Dijkshoorn, coördinator van het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern, nam net als diverse andere deelnemers aan de ontspanningsmiddag de kruisboog ter hand om (met succes!) een bal uit de ruim twaalf meter hoge schutsboom te knallen. (Foto: Albert Stolwijk).