Tussen de Kerkheiseweg en Boxtelseweg moeten in het groene gedeelte de woningen komen. Nu is het nog een agrarisch gebied waar maïs wordt geteeld.
Tussen de Kerkheiseweg en Boxtelseweg moeten in het groene gedeelte de woningen komen. Nu is het nog een agrarisch gebied waar maïs wordt geteeld. Foto:

EXACTE LOCATIE BOUWPLANNEN LIEMPDE

Buurt krijgt deze week brief van ontwikkelaar

PÅL JANSEN

het nieuws Iin deze krant over de twintig woningen die tussen Kerkheiseweg en Boxtelseweg in Liempde moeten komen, zorgde voor ongerustheid bij buurtbewoners: voor welke percelen zijn nou precies plannen? Op de tekening rechtsonder staat waar ontwikkelaar Earth and Eternity, Lijn Ontwikkeling en AXYZ Architecten de woningen willen realiseren. Daarnaast laat commercieel directeur Erik Schampers van Earth and Eternity weten dat hij deze week een brief naar buurtbewoners stuurt en hen persoonlijk te woord zal staan.

Een aantal buurtbewoners schrokken van de berichtgeving en hadden liever gehad dat ze eerder geïnformeerd waren over de plannen. ,,We waren op dat moment nog maar nét rond met de grondeigenaars. Het artikel in Brabants Centrum was 'heet van de naald'", vertelt Schampers. ,,Natuurlijk gaan we nog communiceren met de buurtbewoners. Deze week verstuur ik een brief met het plan naar hen en we gaan persoonlijk in gesprek: wat gaat er gebeuren en hoe moet het er uit komen te zien? Ook lichten we toe hoe mensen bezwaar aan kunnen tekenen tegen onze plannen. We willen hier transparant over zijn en de mensen mee krijgen."

INTERESSE

Naast een aantal telefoontjes van buurtbewoners kreeg Brabants Centrum ook tal van berichten en reacties binnen van mensen die geïnteresseerd zijn in de woningen zelf. Met name onder het Facebookbericht waarin vrijdag het nieuws online werd aangekondigd werden tientallen mensen getipt.

Bovendien staat sinds vorige week telefoon roodgloeiend bij Schampers. ,,Inmiddels hebben dertig mensen zich gemeld die interesse hebben in een woning. Bovendien heb ik nog een aantal onbeluisterde voicemails, dus het zullen er al meer zijn. We merken echt dat we hiermee voorzien in een behoefte. Er is heel veel interesse en positiviteit rondom dit project."

CONTACT

Schampers roept geïnteresseerden en buurtbewoners op om contact met hem op te nemen als ze meer willen weten over de woningen zelf én over de stappen die nu worden ondernomen. Bel hiervoor naar 06-12 04 44 18 of mail info@earthandeternity.nl.