Afbeelding
Foto:

ELLEN EN PIETER VONK UIT ROSMALEN OP CAMPING DE BOCHT

'Huis leeggeruimd om vloer te schuren'

HENK VAN WEERT

In de zomervakantie schuift Brabants Centrum aan bij campinggasten die zijn neergestreken in nationaal landschap Het Groene Woud. Vandaag deel 5 en tevens het laatste artikel in deze reeks: Pieter Vonk en zijn echtgenote Ellen uit Rosmalen. Het echtpaar vertoeft een paar dagen op camping De Bocht in Oirschot aan de Oude Grintweg, de weg naar Boxtel. Zo kunnen zij nog even paar dagen ontspannen voordat zij naar Frankrijk togen. En dat was nodig...

Maandagmiddag, rond halftwee. Pieter hapt net zijn laatste sneetje brood weg. Echtgenote Ellen is wat aan het opruimen. Het echtpaar uit Rosmalen heeft even tevoren de tent opgezet. ,,Het is de eerste dag van onze vakantie en we zijn er wel aan toe", puft Pieter.

Het tweetal heeft afgelopen weekend de huiskamer van hun woning leeg geruimd en dat was flink doorwerken. ,,Je snapt dat we toe zijn aan wat ontspanning. Donderdagochtend rijd ik even terug naar huis om de sleutel af te geven. Een bedrijf komt onze houten vloer schuren en opnieuw in de olie zetten. En dus hebben we de tent maar gepakt en zijn alvast hier gaan kamperen. Na donderdag reizen we door naar Frankrijk", vertelt Pieter.

WANDELEN OP KAMPINA

Op de vraag waarom nu juist voor camping De Bocht is uitgekozen, antwoordt Ellen dat het een mooie uitvalsbasis is om Oirschot en omgeving te verkennen. ,,We wandelen vaak op de Kampina. Maar we komen in deze buurt eigenlijk nooit verder dan Boxtel. Nu willen we de andere kant wel eens wat beter leren kennen. Het is een mooi gebied. En Oirschot moet veel monumenten hebben. We zijn er nog niet eerder geweest, dus het wordt tijd om het stadje eens te verkennen."

Even googelen op internet en De Bocht was snel gevonden. ,,De eigenaren prijzen het aan als een kleinschalige en rustige camping en dat is precies wat we zoeken. We zijn hier nog maar net gearriveerd, maar ik geloof wel dat die typering klopt", zegt Ellen. Oorspronkelijk komt ze uit Groningen en haar man uit Geldrop. ,,Voorheen woonden we in Nijmegen. In Rosmalen kwamen we terecht vanwege ons werk. Het is een mooie centrale plek vanwaaruit we eenvoudig naar onze familie en vrienden kunnen reizen", legt Pieter uit.

ALTIJD MET DE TENT

Het koppel reist altijd op de bonnefooi en zweert bij het kamperen met de tent. ,,Lekker makkelijk, is snel opgebouwd en ook weer afgebroken. Je kunt gaan en staan waar je wilt", vindt Ellen. Haar man knikt: ,,Kamperen met de tent geeft ons het ultieme gevoel van vrijheid." Hoewel ze geen concrete reisplannen hebben gemaakt, zal de reis in ieder geval naar Frankrijk voeren. ,,We denken eraan om richting de Jura te rijden, op de grens met Zwitserland. Maar dat hangt erg af van de weersverwachtingen; we willen in ieder geval de tent ergens opslaan waar het droog is..."

Camping De Bocht is te vinden aan de Oude Grintweg 69 in Oirschot en staat bekend als kindvriendelijk. Mede vanwege het zwembad en de kegelbanen van een aangrenzende, gelijknamige horecabedrijf. Meer informatie: www.campingdebocht.nl.

FOTO BOVEN: Voordat ze verder reizen naar Frankrijk vertoeven Ellen en Pieter Vonk uit Rosmalen enkele dagen op camping De Bocht in Oirschot. Ze hebben afgelopen weekeinde thuis hun huiskamer leeg geruimd om de houten vloer te laten schuren. (Foto: Henk van Weert).


Toneelworkshop

Om te ervaren hoe leuk toneelspelen is, kunnen leden en niet-leden van KBO Boxtel donderdag 31 augustus deelnemen aan een speciale workshop. Regisseur Ria Willers van toneelclub Nooit Gedacht uit Lennisheuvel geeft in gemeenschapshuis Orion uitleg over verschillende aspecten van toneelspelen. Aanmelden voor 22 augustus is mogelijk via telefoonnummer (0411) 67 41 68 of e-mail: casparwillers@zonnet.nl.


SUB start cursussen voor mensen met uitkering

Hatha yoga, computerles voor zowel beginners als gevorderden, kleding maken, bloemschikken en creatieve workshops. Dat is een greep uit de cursussen die Stichting Uitkeringsgerechtigden Boxtel (SUB) vanaf september aanbiedt in gemeenschapshuis De Rots.

Dankzij subsidie van de gemeente Boxtel organiseert SUB cursussen voor mensen met uitkering. Daarbij gaat het onder meer om AOW, WAO, ABW, Wajong en WWI. Komende week kunnen belangstellenden zich inschrijven. Daarvoor zijn ze maandag 21 en woensdag 23 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur welkom in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel.

Meer informatie is verkrijgbaar via telefoonnummers (0411) 67 51 88 en 68 39 03.