Afbeelding
Foto:

Drugscrimineel uit Boxtel gepakt op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag op Schiphol een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden en ingesloten die nog tien jaar celstraf moet uitzitten.

De Boxtelaar werd in 2013 in Belgiƫ veroordeeld voor lidmaatschap van een criminele organisatie en voor hennepteelt in een kwekerij in Geel. Twee jaar later deed hij met succes een verzoek om zijn straf in Nederland uit te mogen zitten. De man arriveerde op Schiphol vanuit Canada; hoe hij daar naartoe kon reizen, is onbekend.


Vughtse kapsalon opent filiaal aan Markt in Boxtel

Op de hoek van de Markt en de Rozemarijnstraat in Boxtel opent medio november een tweede vestiging van kapsalon Change Hairstyling uit Vught. De twee eigenaren van die zaak, Jos Beks en zijn echtgenote Dorien van Loon, zijn vorige week gestart met de verbouwing van het leegstaande pand.

Beks en Van Loon waren gisteren volop zelf mee aan het werk om puin uit het winkelpand af te voeren. ,,Ondertussen draait onze zaak in Vught gewoon door. Daar werken zo'n vijftien mensen en hebben we ook een bedrijfsleider", vertelde Van Loon terwijl ze met een kruiwagen af en aan reed. Zo vulden de twee containers voor de deur zich langzaam maar zeker met sloopafval.

Het Vughtse koppel opende vijf jaar geleden haar kapperszaak. ,,We zijn toe aan een uitbreiding en we denken dat deze prachtige locatie in hartje Boxtel daarvoor uitermate geschikt is. Ik geloof niet dat andere kappers veel gevolgen van onze zaak ondervinden. We werken volgens een heel ander concept."

FOTO ONDER: Het winkelpand Markt 2 tegenover het gemeentehuis, stond alweer geruime tijd leeg. De laatste jaren waren er onder meer een schoenenoutlet, bloemenzaak, tapijtwinkel en lampenzaak gevestigd, die allemaal geen lang leven beschoren waren. (Foto: Henk van Weert).