Afbeelding
Foto: Hans Verberk

LOVENDE WOORDEN VAN AAD DE MOS

Armando Obispo (18) imponeert bij Otten Cup

De Otten Cup is een begrip in het jeugdvoetbal. Afgelopen weekeinde streden verschillende internationale teams om de beker op De Herdgang in Eindhoven. De jeugdspelers van Inter Milan pakten weliswaar de eerste positie, maar Boxtelaar Armando Obispo (18) - die uitkomt voor PSV onder 19 jaar - kan óók tevreden terugkijken op het toernooi. Hij werd uitgeroepen tot beste verdediger.

Het Boxtelse talent imponeerde tijdens de Otten Cup. Jeugdteams van grote clubs als Paris Saint-Germain, Manchester United en Borussia Mönchengladbach stonden tegenover elkaar. Obispo zag tijdens het toernooi slechts één bal verdwijnen in het doel. PSV eindigde uiteindelijk op de tweede plaats.

Niet alleen bij de wedstrijdleiding viel de verdediger op. Oud-voetbalcoach Aad de Mos stak maandag zijn bewondering voor Obispo niet onder stoelen of banken bij het tv-programma Wakker op Omroep Brabant: ,,Ik durf te zeggen dat Obispo beter is dan De Ligt, beter dan Isimat en beter dan Schwaab. Je mag niet wachten met het opstellen van deze jongen, want dan mis je de trein. Ik zou Obispo meteen naar de A-selectie overhevelen. Als ik trainer was, had hij zich vanochtend om tien uur meteen mogen melden met zijn voetbalspullen."

Obispo tekende in 2015 een driejarig contract bij PSV, waar hij sinds het seizoen 2006-2007 bij de jeugdopleiding traint. Inmiddels komt de centrale verdediger uit bij PSV onder 19 jaar. Hij begon zijn carrière overigens bij de F'jes van LSV in Lennisheuvel en stroomde toen door naar ODC. (Archieffoto: Hans Verberk).


Jeu de boulen

in zomerzon bij

JBV De Walnoot

De wekelijkse open regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot stond maandag weer op de agenda. Het toernooi werd gespeeld op de dertig zonnige buitenbanen van de club aan de Selissenwal.

Zestig belangstellenden kwamen af op het wekelijks terugkerende evenement, daarvan speelden 48 mensen mee. De competitie kende uiteraard ook een winnaar. De eerste plaats was voor Jo Hanegraaf met 3/24 punten. Jos van Grinsven en Henk Verstijnen moesten de tweede plaats delen: 3/19. De vierde positie was voor Okke Brands: 3/17. Joop Schellekens werd vijfde: 3/16. Korrie Doevendans ging er met de zesde plek vandoor: 3/11.

Wie het leuk lijkt mee te spelen is iedere maandagmiddag welkom bij De Walnoot aan Selissenwal 25. Het toernooi start wekelijks om 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.